2 dobrovoľnícke projekty v TALIANSKU!

7. June 2021 | Aktuálne ponuky |
1,718 videní

 

PRE KOHO JE TENTO PROJEKT VHODNÝ? Pre mladého človeka (18 – 30), ktorého láka vycestovať na dlhodobé dobrovoľníctvo do prímorského mesta Bari. Na výber máš z 2 projektov, ktoré sa však odlišujú vo svojich aktivitách – Bližšie informácie nižšie ?
KDE ? Bari, TALIANSKO
KEDY ? September/Čím skôr, tým lepšie (Dlhodobé projekty)
Náklady hradené z grantu Erasmus+: ubytovanie, strava, vreckové, poistenie + cestovné pridelené v závislosti od krajiny, z ktorej vycestuješ.

O PROJEKTOCH

Obe dobrovoľnícke projekty prebiehajú v talianskom meste Bari, ktoré leží na pobreží Jadranského mora na juhu Talianska. Táto ponuka má svoju špeciálnu výhodu a tou je možnosť vycestovať na projekt vo dvojici – keďže obe projekty sú na Bari, otvára sa ti možnosť vziať svojho kamoša/kamošku a vycestovať na dobrovoľníctvo spolu s niekým. 

Kým jeden projekt sa týka vytvárania sociálnej inklúzie, práce s migrantmi a sociálnej práce ako takej, druhý projekt sa týka marketingu, pomoci na festivale, kreativity a rovnako ako v prvom projekte pôjde o prácu s migrantmi

Dĺžka projektov sa líši, čo treba brať na vedomie (5 a 6 mesiacov) – bližšie informácie nižšie ?

 

DOBROVOĽNÍCKE POZÍCIE A AKTIVITY:

  1. “Volunteers for equality!” – 6 mesačný projekt
  • Pomoc na projekte “Artemisia” (model zmiešaného bývania, sociálny turizmus)organizácia workshopov, networking, propagovať dobrovoľníctvo, tvorba vlastného projektu za pomoci hosťujúcej organizácie, zvyšovať povedomie o prisťahovalectve, ľudských právach, výskyte xenofóbii a pod.
  • Pomoc vo vzdelávacej komunite “Casa Shalom” (recepcia pre migrantov – mládež) – recepcia, podpora diskusných skupín, aktivity zamerané na prehĺbenie ich rodinnej a kultúrnej histórie a pod.
  • Denné centrum “Area 51” – denný príjem ľudí v sociálnej núdzi, bezdomovcov, snaha vytvoriť im bezpečné a príjemne prostredie, pomoc zamestnancom s organizáciou, plánovať a vytvárať nové aktivity, zlepšovať zabehnutý systém a pod.

VIAC INFO O PROJEKTE TU!

Ak sa chceš prihlásiť na projekt stačí vyplniť TÚTO PRÍHLAŠKUDeadline: Čím skôr, tým lepšie!

      2.   “Artegration” projekt (interkultúrne centrum a kancelária pre migrantov, pomoc na 2 festivaloch) – 5 mesačný projekt

  • Interkultúrne centrum a kancelária pre migrantov – pomoc zamestnancom centra s dennými taskami, pomoc pri organizácii festivalov a eventov, plánovanie, vymýšľanie kreatívnych nápadov na zlepšenie chodu kancelárie a pod, propagácia dobrovoľníctva a EVS portálu, Marketing – FB stránka, tvorba videí, hľadanie sponzorov a partnerov pre eventy
  • Agri-culture (co-housing a práca s migrantmi) – ide o štartujúci projekt, kde je potreba pomoci v celkovej organizácii, reštrukturalizácii bývalej školy na nové centrum pre ľudí z rôznych prostredí a pod.
  • Festivaly – 1) “Festa dei Popoli” – logistická a umelecká podpora počas festivalu, riešenie vyskytujúcich sa problémov, natáčanie videí a tvorba fotografii, offline/online propagácia festivalu. 2) “Bari in Jazz Metropolitan Festival” – logistická a umelecká podpora festivalu, propagácia festivalu (online/offline), natáčanie videí a tvorba fotografií

VIAC INFO O PROJEKTE TU! 

Ak sa chceš prihlásiť na projekt stačí vyplniť TÚTO PRIHLÁŠKUDeadline: 15.06.2021

HRADENÉ NÁKLADY:

Z grantu ESC (European Solidarity Corps) je hradené:

  • ubytovanie (zdieľaný byt s ostatnými dobrovoľníkmi/čkami)
  • strava  
  • poistenie
  • cestovné – v závislosti od krajiny, z ktorej vycestuješ

Máš nejaké otázky? Neváhaj nám napísať!

Vysielanie dobrovoľníkov do zahraničia: kriva.simona@gmail.com

STÁLE VÁHAŠ?

Prečítaj si dôvody prečo vycestovať na dobrovoľnícky projekt (aj v čase pandémie):

10 najčastejších otázok o dobrovoľníctve

DOBROVOĽNÍCTVO POČAS PANDÉMIE

Mladiinfo LIVE TALK o dobrovoľníctve II.

TENTO PROJEKT NIE JE TO, ČO SI HĽADAL/A?

Pokiaľ máš záujem o projekt s inou témou alebo v inej krajine, zaregistruj sa na portáli European Solidarity Corps a nájdi projekt podľa svojich predstáv. Mladiinfo Slovensko sa rado stane tvojou vysielajúcou organizáciou.

 –Veľa šťastia s prihláškou!

This image has an empty alt attribute; its file name is logo_mladiinfo_for_web.gif
  •  
1,718 videní