Mladiinfo LIVE TALK o dobrovoľníctve II.

6. November 2020 | Experience Valuable Sharing |
1,647 videní

Minulý mesiac sme ti priniesli náš prvý Mladiinfo Live Talk o Dobrovoľníctve. Sledoval/a si nás? Ak nie, máš ďalšiu šancu. Pre veľký úspech ti prinášame Mladiinfo Live Talk o Dobrovoľníctve II., tentokrát s dvoma inšpiratívnymi slovenkami žijúcimi vo francúzskom Bordeaux. 

Všetko čo o chceš vedieť o dobrovoľníctve v zahraničí, o tom ako si nájsť tú správnu organizáciu, o programe Erasmus+ alebo o Európskom Zbore Solidarity, ako aj o ďalších aktivitách Mladiinfo Slovensko sa dozvieš v Mladiinfo Live Talk vo štvrtok 12. novembra o 19.00 (PRE VIAC INFO KLIKNI NA ODKAZ)

Náš Live Talk ti tentokrát prinášame očami nie len dobrovoľníkov, ale aj hosťujúcej organizácie. Diskusia z oboch perspektív s dvoma inšpiratívnymi slovenkami Natáliou a Luciou bude prebiehať online a môžeš sa do nej zapojiť aj ty. Ako? Veľmi jednoducho, a to prostredníctvom Facebook Live kde budeme našu diskusiu vysielať naživo. Na koho sa môžeš tešiť?

Natália Turzová, ESC dobrovoľníčka vo Francúzsku

Ahojte! Volám sa Natália, mám 24 rokov a tento text  píšem zo svojej izby vo Francúzsku, konkrétne v meste Bordeaux. O vycestovaní na ESC projekt som rozmýšlala viac ako tri roky a som veľmi rada, že som sa na to nakoniec odhodlala. Pôsobím ako dobrovoľníčka v organizácií La Maison de L’Europe, ktorá je zameraná na propagáciu kultúry a hodnôt Európskej únie.  Spolu s ďalšími 17timi dobrovoľníkmi z rôznych častí sveta je našou úlohou pôsobiť na školách, pracovať v rádiu a organizovať rôzne jazykové a kultúrne podujatia.

Môj projekt začal pred 2 mesiacmi avšak bohužiaľ, Francúzsko vyhlásilo mesačný lockdown takže momentálne pracujem online.” 

Lucia Dobrocsanyiova, Projektová manažérka-Maison de l’Europe Bordeaux-Aquitaine

“Salut! Vďaka programu Erasmus+ a štipendiu zo SAV som si počas vysokoškolského štúdia vyskúšala život vo Francúzsku, Dánsku a Turecku. Neschopnosť prísť na to, čo chcem v živote jedného dňa s diplomom v ruke robiť, ma zaviala späť do Francúzska, kde som kedysi nechala svoje srdce, tentokrát ako dobrovoľníčku. Každá z mojich mobilít zmenila nielen môj pohľad na svet, ale aj mňa ako človeka a osud to následne zariadil tak, že mi dal možnosť počúvať túto skvelú skúsenosť ďalej a ovplyvňovať tak pozitívnym spôsobom životy a budúcnosť mladých ľudí. V súčasnosti som projektovou manažérkou v Európskom dome v Bordeaux (Maison de l’Europe Bordeaux-Aquitaine) a každý deň vstávam z postele s vedomím, že svoju prácu milujem.” 

Dajana Dimitrieska, koordinátorka Mladiinfo Slovensko

Volám sa Dajana a pôsobím ako koordinátorka pre vysielanie dobrovoľníkov do zahraničia cez program European Solidarity Corps v Mladiinfo Slovensko. Sama som bývalá dobrovoľníčka, absolvovala som aj krátkodobé aj dlhodobé dobrovoľníctvo a rada posúvam moje nadšenie ďalej.⠀ Rada odpoviem na každú otázku ohľadom ESC, pomôžem ti nájsť si ten správny projekt a poradím ako si pripraviť motivačný list, resp. pripraviť sa na pohovor.” 

Aké také dobrovoľníctvo vôbec prebieha? Čo všetko to obnáša a aké to má naopak výhody? Ako dobrovoľnícke projekty ovplyvnila pandémia? To a o mnoho viac sa dozvieš už vo štvrtok! Prichystaj si svoje otázky, Dajana ako aj Natália s Luciou sú pripravené ich odpovedať priamo zo Slovenska a Francúzska. 

Tešíme sa na teba!

1,647 videní