iNFO BOOST – stretnutie v Dolnom Kubíne

31. October 2022 | Archív |
519 videní

Mladiinfo malo opäť možnosť byť súčasťou skvelého stretnutia v rámci prebiehajúceho projektu iNFO BOOST. Tentoraz sme cestovali na predĺžený víkend do Dolného Kubína, kde sme sa stretli s už známymi organizáciami z Rumunska, Nemecka a Českej republiky. The infoBoost projekt je financovaný programom Európskej komisie Erasmus+.

Hlavnou myšlienkou celého projektu je najmä zdieľať skúsenosti v oblasti médií a komunikácie medzi štyrmi organizáciami dlhodobo pracujúcimi s mladými ľuďmi. Stretnutia a tréningy organizované jednotlivo vo všetkých krajinách účastníckych organizácií vytvárajú vhodný priestor na predstavenie príkladov dobrej praxe v oblasti sociálnych médií ako aj skúsenosti s efektívnou komunikáciou s mladými ľuďmi. Snahou INFO BOOSTu tak je zmeniť prístup k oslovovaniu mladých ľudí s cieľom motivovať ich a získať si ich pozornosť.

Mladiinfo Slovensko sa okrem víkendového stretnutia v Dolnom Kubíne zúčastnilo už dvoch predchádzajúcich meetingov. Jedným z nich bol aj plne nabitý tréning v Brne, ktorý sa konal ešte v máji tohto roku. Vďaka tejto intenzívnej príprave sme mohli spraviť viaceré zmeny v našej práci a tým aj vidieť progres, ktorý sa nám za pár mesiacov podaril. 

Tieto tipy a triky ako naštartovať a zefektívniť svoje sociálnej siete si však nechceme nechať iba pre seba. Radi by sme tieto myšlienky rozšírili, a to najmä prostredníctvom našich plánovaných webinárov či ucelenej brožúry, na ktorej sme práve tento týždeň spolupracovali. 

Uvoľnené stretnutia ako bolo aj toto nám však dáva oveľa viac ako len zlepšovanie našich skúseností so sociálnymi médiami. Vďaka projektu iNFO BOOST totiž môžeme prehlbovať vzájomné vzťahy, ktoré nás zároveň motivujú k organizácií ďalších spoločných projektov do budúcnosti. 

Program stretnutia 

Štvrtok 

Na prvý deň stretnutia bol naplánovaný príchod členov všetkých zúčastnených organizácií. Okrem Mladiinfo Slovensko išlo o nemeckú organizáciu pewobe gGmbH, rumunské COSI Romania a Mladiinfo ČR. Deň sme spoločne zakončili pri skvelej večeri od majiteľa penziónu. Príjemné a útulné prostredie penziónu aj dolnokubínskej prírody zabodovalo nielen u nás, ale aj u našich zahraničných partnerov. 

Piatok 

Upršané a najmä chladné počasie, ktorému sme čelili už od príchodu nás neodradilo od práce a chuti venovať sa spoločnému projektu. Keďže išlo už o tretie spoločné stretnutie, jedným z bodov programu bolo predstavenie našich aktivít, inovácií a progres, ktorý sme od májového stretnutia v rámci online komunikácie nadobudli. Išlo tiež o skvelú príležitosť navzájom sa inšpirovať, keďže zo všetkých strán zazneli naozaj skvelé príklady dobrej praxe. Vďaka iNFO BOOSTu sme aj my v Mladiinfo spracovali viacero zmien na grafickej aj obsahovej úrovni v rámci našich sociálnych médií. 

Piatok sa tiež niesol v znamení poznávania v rámci ktorého sme sa zoznámili s prácou Mladiinfo Dolný Kubín. Zároveň sme si tiež mohli prejsť priestory unikátneho Coworkingu STREDCO v centre Dolného Kubína. Táto skvelá myšlienka vznikla vďaka prerobeniu tried nevyužitého poschodia priamo na Obchodnej Akadémiiv Dolnom Kubíne.

Večer bol priestor na vychutnanie si atmosféry Kubínskeho jarmoku, ktorý sa práve tento víkend konal. Naši zahraniční spolupracovníci tak mali možnosť zažiť skvelú slovenskú atmosféru aj z inej perspektívy. 

Sobota 

V slovenskom duchu sa niesol aj nasledujúci deň, a to výletom na Oravský hrad. Exkurzie sa zúčastnili spolu s nami aj členovia študentských parlamentov z Dolného Kubína a Starej Ľubovňe. Neodmysliteľnou súčasťou bola aj návšteva koliby s tradičnými slovenskými jedlami, ktoré opäť priblížili časť slovenskej kultúry našim zahraničným kolegom.

Spestrením dňa bolo aj bližšie spoznanie oboch mládežníckych parlamentov. Okrem členov nám predstavili ich základné aktivity, vzájomnú spoluprácu ako aj zahraničné cesty a výmeny. 

Nedeľa 

Posledný deň bol vyhradený na spoločnú prípravu ďalších krokov v súlade s projektovým programom. Koncept iNFO BOOST má za cieľ okrem vzájomného zdieľania skúseností aj pomáhať iným neziskovými organizáciami ku kvalitnejšej a efektívnejšej komunikácií s mladými ľuďmi. 

Spoločnými silami sme riešili prípravu PDF brožúry v piatich jazykových prevedeniach s užitočnými radami pre komunikáciu na základných online platformách, zorganizovanie webinárov v domovských krajinách či vytvorenie ucelenej webovej stránky s potrebnými informáciami.

519 videní