Staň sa virtuálnym dobrovoľníkom!

30. April 2020 | Aktuálne ponuky |
5,598 videní

V dnešnom článku vám prinášame niekoľko online dobrovoľníckych ponúk, ktoré by pre vás mohli byť zaujímavé. Dobrovoľníctvo totiž nie je len o cestovaní, aj keď cestovanie a pobyt v cudzej krajine patria medzi veľmi atraktívnu súčasť projektov. Dobrovoľníctvo je hlavne o nezištnom pomáhaní a vytváraní hodnôt. Svojimi zručnosťami, časom a vedomosťami môžete prispieť k pozitívnej zmene.

Čo je teda potrebné pre online dobrovoľníctvo:

  1. mobil, počítač alebo akékoľvek iné zariadenie s dobrým pripojením na internet,
  2. kopa voľného času,
  3. chuť pomáhať.

Poďme sa teda pozrieť na jednotlivé ponuky:

Dobrovoľníctvo s OSN 

Medzinárodní dobrovoľníci OSN podporujú mier a rozvoj v komunitách po celom svete a zároveň podporujú ideály a ambície Organizácie Spojených národov. Dobrovoľníci pochádzajú zo 160 krajín, ktoré zastupujú mnoho kultúr. Prinášajú tak širokú škálu nových perspektív. OSN majú na výber z veľkého počtu ponúk. Určite si niečo vyberiete. Môžete rôznym organizáciám pomáhať pri prekladoch, korektúrach, vyučovaní alebo iných projektoch.

Virtuálne workcampy s Inex Slovakia

Zažili ste už niekedy virtuálne workcampy? Že nie? Tak to potrebujete rýchlo napraviť! Organizácia Inex Slovakia si pre vás pripravila workcampy, do ktorých sa môžete zapojiť virtuálne. Vaša pomoc nemusí mať pozitívny dopad len na miestnu komunitu, ale tiež na váš osobnostný rast.

Catchafire

Táto stránka je určená výlučne pre online dobrovoľnícke ponuky. Každý projekt môže trvať od hodiny po niekoľko týždňov. Vyberiete si podľa toho, koľko času máte. Môžete pomôcť neziskovým organizáciám so sociálnymi sieťami, úpravou fotografii alebo s vytvorením loga.

Translators without borders

Pre tých, ktorí ovládajú viac ako jeden jazyk by mohla byť zaujímavá práve táto ponuka, ktorá kombinuje jazykové znalosti s humanitárnou pomocou. Dobrovoľníci poskytujú preklady medzinárodným organizáciám, ktoré sa zameriavajú na zmierňovanie kríz, zdravie a vzdelávanie.

VolunteerMatch

S touto stránkou môžete preskúmať momentálne 29 kategórií s online dobrovoľníckymi príležitosťami v oblastiach, ako sú zdravie a medicína, vzdelávanie a budovanie komunít, ktoré môžete robiť z pohodlia domova.

5,598 videní