Vedomostný (dobro) kvíz

26. October 2022 | Archív |
617 videní

September už tradične býva časom, keď sa celé Slovensko v rámci Týždňa dobrovoľníctva spojí s cieľom a chuťou spraviť niečo pre svoju komunitu. Tento rok nezaháľalo ani Mladiinfo Slovensko, ktoré pripravilo dobročinnú akciu najmä (no nielen) pre nadšencov vedomostných kvízov.

Chuť súťažiť a preveriť si vedomosti prilákalo v stredu 21. septembra do Kafé Scherz až 12 tímov, ktoré s nadšením odpovedali na otázky z dielne našej kolegyne Simi. Kvíz bol rozdelený na 5 častí z rôznych tematických okruhov, akými boli Regióny Slovenska, Aktuálne dianie, Európska kuchyňa, Knižní hrdinovia, či Mladé osobnosti. Medzi jednotlivými kolami sa účastníci mohli okrem zaslúženého oddychu dozvedieť viac aj o aktivitách Mladiinfo a o dobrovoľníctve v zahraničí vo všeobecnosti. 

Otázky od našej kolegyni Simi boli veľmi zaujímavé, avšak niektoré aj poriadne náročné. Zo všetkých nás njaviac potrápili otázky ako “Ktoré mesto bolo známe špecialitou polievkou z ježkov?” (Bratislava), či “V akej disciplíne vyhral majstrovstvá svet Čech Ondřej Cach?” (v Exceli). Nemožno však povedať, že ostatné okruhy boli ľahkým orieškom, čoho dôkazom boli aj časté žiadosti o radu. 

Prvé tri víťazné tímy si mohli užiť rôznu výšku konzumného v podniku Kafé Scherz, kde sa celá akcia konala. K súťaživej, no veľmi priateľskej atmosfére dopomohol aj tesný výsledok na prvých troch miestach, ktorý nechával všetkých zúčastnených v napätí až do konca. 

Pri organizovaní celej akcie nám boli veľmi nápomocní naši traja skvelí externí dobrovoľníci. Tí okrem prípravy stolov aj pozorne sledovali jednotlivé skupiny počas riešenia otázok, aby nepodvádzali. Spoločne s asistenciou pri sčítaní bodov tak prispeli k veľmi úspešnej a prospešnej akcii. 

Celková vyzbieraná suma za vstupné vo výške 186 Eur totiž  poputovala pre organizáciu Človek v ohrození na vzdelávacie pomôcky pre tých, ktorí to naozaj potrebujú. Organizácia Človek v ohrození sa okrem rozvoja a humanitárnej pomoci venuje aj Programom sociálnej integrácie či globálnemu vzdelávaniu. Ich snahou je zlepšovať budúcnosť mladým ľuďom a teda aj nám všetkým. 

Zaujala ťa táto aktivita? Nezmeškaj ďalšiu príležitosť a zúčastni sa! V novembri 23.11. pripravujeme pokračovanie, pre bližšie info nás sleduj na našej FB stránke aj na Instagrame.

617 videní