Dobrovoľníctvo v Slovinsku – Škofja Loka

26. January 2023 | Archív |
588 videní

Chceli by ste stráviť 12 mesiacov v krásnom, malebnom, stredovekom meste v jednej z najmenších, no najzelenších európskych krajín? Páčila by sa vám príležitosť stať sa aktívnou súčasťou miestnej komunity? Venujte svoju energiu, vedomosti a čas zlepšovaniu života detí, mládeže a rôznych zraniteľných sociálnych skupín. Prečítajte si viac o najnovšej ponuke, programov je viac a výber s voľnými miestami je veľký!

O PROJEKTE

KDE: Škofja Loka, Slovinsko

DĹŽKA: 12 mesiacov

KEDY: september 2023 – august 2023

DEADLINE PRIHLÁŠOK: 14.2.2023

VIAC INFO: https://www.docdroid.net/ihG7zbd/kids-in-action-10-infoletter-pdf#page=2

PONUKA 1

Práca a výpomoc v mládežníckom centre MDC Blok & PUMO (vzdelávací program)

https://www.facebook.com/mladinskicenterBlok

https://www.facebook.com/pum.familijaskofjaloka

https://www.youtube.com/watch?v=DLKlsvqDDi4

PONUKA 2

DC Škrlovec – detské centrum

https://www.facebook.com/Skrlovec

PONUKA 3

Práca na základných školách, výpomoc učiteľom, príprava na predmety, práca so žiakmi

PONUKA 4 a 5

Program DC Om and MDC Podlubnik – aktivity a práca s deťmi s ťažkou životnou situáciou (práca s PC, pomoc s učením, návšteva kultúrnych podujatí, športové aktivity, prechádzky v prírode, hranie hier…)

https://www.facebook.com/Dnevni-center-OM-%C5%A0kofja-Loka-156160397756878

PONUKA 6

Škola Jelo Janežiča v Škofja Loka – práca s deťmi so zdravotným znevýhodnením

Koho hľadáme?

Budúci dobrovoľník by mal priniesť svoje vlastné nápady a byť pripravený vytvárať, plánovať a realizovať svoje vlastné projekty. Zručnosti v hudbe, športe, manuálne činnosti, ručné práce, tanec, umenie a multimédiá, skúsenosti v oblasti vzdelávania a práca s mládežou sú vítané.

  • vlastná iniciatíva, motivácia, trpezlivosť, flexibilita, otvorenosť, kreativita
  • dobré komunikačné schopnosti, záujem pracovať s deťmi, mládežou
  • komunikácia v angličtine

Tvoja úloha

Záleží od pozície. Každý dobrovoľník bude mať svojho koordinátora práce, ktorý zapojí dobrovoľníka do jednotlivých pracovných procesov a informuje ho/ju o práci organizácie a ostatných zainteresovaných ľudí. K dispozícií buú mentori, ktorí ťa zoznámia s miestnym prostredím, sociálnym životom, miestnymi zvykmi a životným štýlom. Zahŕňa kurz slovinského jazyka.

Ubytovanie a strava

Dobrovoľníci budú bývať v kompletne zariadenom byte (vrátane plynu, vody, elektriny a Wi-Fi) na námestí Škofja Loka, 25 km od Ľubľany. Samostatné lôžka so spoločnou kuchynkou a sociálnym zariadením. Dobrovoľníci si budú variť sami, mesačný príspevok na stravu bude poskytnutý vo výške 196 € (plus nárok na mesačné „vreckové“ vo výške 150 €).

Ako sa prihlásiť

Životopis spolu s motivačným listom posielajte na international@familija.eu, do predmetu správy napíšte, o ktorú pozíciu máte záujem.

588 videní