Dobrovoľníctvo v Taliansku – Associazione Kora

19. January 2023 | Archív |
657 videní

Talianska organizácia Associazione Kora opäť hľadá dobrovoľníkov na viacero rôznych projektov. My ti aj v tomto roku prinášame ďalšiu ponuku, tentokrát na farme.

Práca na farme v Taliansku

 

O PROJEKTE

KDE: Passignano sul Trasimeno, Taliansko

DĹŽKA: 12 mesiacov

KEDY:  od 23. januára 2023 / začiatok februára popr. marca 2023

DEADLINE PRIHLÁŠOK: asap

VEK: 18 – 30 rokov

VIAC INFO: https://associazionekora.it/2022/10/21/call-for-12-months-esc-volunteer-in-a-farm-in-italy/

STRÁNKA ORGANIZÁCIE: https://associazionekora.it/      –      Facebook

 

Tvoja úloha

Ako dobrovoľník sa budeš venovať týmto aktivitám:

  • obnova záhradky s liečivými bylinkami, výsadba a udržiavanie zeleninovej záhrady, učenie a podpora vlastnej výroby potravín ako prostriedku pre trvalo udržateľný život, permakultúra
  • údržba a renovácia priestorov (lavičky, ploty, spoločné priestory, internát…)
  • koordinovanie skupín mladých ľudí pre outdoorové aktivity organizované na farme, pomoc v kuchyni, organizácia a príprava priestorov

Dobrovoľník sa bude musieť podieľať na bežných životných úlohách: varenie, udržiavanie poriadku v spoločných priestoroch, upratovanie, odnášanie odpadkov do recyklačnej stanice, starostlivosť o zeleninovú záhradku, nosenie dreva na kúrenie a pod.

 

Ubytovanie a strava

Hradené Európskou komisiou, dobrovoľník bude mať zdravotné poistenie, vreckové (5 € na deň) a kurz taliančiny. Jedlo bude väčšinou vegánske a vegetariánske z ekologických dôvodov. Do určitej výšky budú hradené aj cestovné výdavky. Dobrovoľník bude ubytovaný v priestoroch farmy a bude zdieľať izbu s ďalším dobrovoľníkom rovnakého pohlavia. Dom je vybavený kuchyňou, kúpeľňou, wc, wi-fi, práčka.

 

Ako sa prihlásiť

Vyplňte online formulár na stránke organizácie. Životopis s fotkou posielajte na sve@associazionekora.it, do predmetu správy napíšte „Application for Kora farm“.

657 videní