Aktuálna ponuka v Rakúsku – Graz

2. February 2023 | Archív |
555 videní

Organizácia LOGO jugendmanagement v spolupráci s neziskovou organizáciou JUKUS ti ponúka ďalšie dobrovoľnícke možnosti v Rakúsku. Staňte sa dobrovoľníkom na Európskom fóre mládeže alebo členom komunity a vyskúšajte si prácu s mládežou či podporu rozličných komunít. V článku sa dozvieš viac informácií o tejto jedinečnej príležitosti. 

O PROJEKTE

KDE: Graz, Rakúsko

DĹŽKA: 52 týždňov

DEADLINE PRIHLÁŠOK: 12.2.2023

VIAC INFO: www.logo.at/hosting

PONUKA 1 – Práca a výpomoc v mládežníckom centre ECHO

KEDY: apríl 2023 – marec 2024

https://youth.europa.eu/solidarity/placement/33330_en

Tvoja úloha

Hlavnou cieľovou skupinou tohto mládežníckeho centra sú migranti. V ECHO môžu mladí ľudia tráviť svoj voľný čas. Tu sú ich potreby brané vážne, ich starosti a problémy sú vypočuté, ich nápady sa stretávajú so záujmom a – ak je to možné – sú realizované. Úlohou ECS dobrovoľníka je podporovať rôzne aktivity, projekty a každodennú prácu v mládežníckom centre „ECHO“, pomáhať nášmu tímu, iniciovať vlastné projekty a workshopy. V ponuke je aj kurz nemčiny.

Ubytovanie a strava

Dobrovoľník bude mať izbu v študentskom domove. K dispozícii bude mať bicykel. Lokality sú dostupné autobusom alebo električkou (lístok bude hradený). Príspevok na stravu a vreckové sa poskytuje podľa programu.

PONUKA 2 – Práca a výpomoc v komunitnom centre EggenLend

KEDY: marec 2023 – apríl 2024

https://youth.europa.eu/solidarity/placement/33334_en

Tvoja úloha

Široká ponuka aktivít je zameraná na zvyšovanie kvality života, rozvoj sociálnych sietí v komunite a podporu občianskej angažovanosti. Staráme sa o Free-of-Charge shop, ktorý prevádzkujú dobrovoľníci; podporujeme cyklistiku; organizujeme herné podujatia a iné aktivity; či iniciatívy v oblasti zdieľania potravín a nulového odpadu. Dobrovoľník bude pomáhať tímom v komunitných centrách pri organizovaní rozličných podujatí. Bude sa môcť dostať do kontaktu s ľuďmi z rôznych prostredí a generácií a podniknúť kroky v projektoch trvalej udržateľnosti (bezplatný obchod, otvorené police na knihy a iné). Očakávame od neho, že bude otvorený, citlivý k rôznym kultúram, komunikatívny a organizovaný. V ponuke je aj kurz nemčiny.

Ubytovanie a strava

Dobrovoľník bude mať izbu v študentskom domove. K dispozícii bude mať bicykel. Lokality sú dostupné autobusom alebo električkou (lístok bude hradený). Príspevok na stravu a vreckové sa poskytuje podľa programu.

Ako sa prihlásiť

Priamo cez stránku európskej solidarity alebo vyplňte dotazník:

ECHO – https://formfaca.de/sm/-cqqwR_bg

EggenLend – https://formfaca.de/sm/Yzi6KOYyh

Nahrajte svoj životopis a konkrétny motivačný list (napísaný v angličtine resp. nemčine) do formulára ALEBO, ak to nefunguje, pošlite ho na esc@logo.at s predmetom “ECHO”/”EggenLend”.

555 videní