INFOBOOST – WEBINÁR A PRÍRUČKA MARKETINGOVEJ KOMUNIKÁCIE

19. May 2023 | Archív |
392 videní

Jednou z kľúčových aktivít Mladiinfo Slovensko sú nepochybne webináre, ktoré slúžia na informovanie, vzdelávanie a prehlbovanie znalostí. Tentokrát sme sa zamerali na marketingovú komunikáciu neziskových organizácií a na úlohu sociálnych sietí pri oslovovaní cieľových skupín.

Naše kolegyne, odborníčky na marketingovú komunikáciu a správu sociálnych sietí, Silvi a Sima zorganizovali vo štrvtok (15.5.2023) webinár ako zavŕšenie úspešného partnerského Erasmus+  projektu InfoBoost. Hlavným cieľom webináru bolo poskytnúť praktické informácie iným mimovládnym organizáciám týkajúce sa online komunikácie s cieľovou skupinou a prispieť tak k vytváraniu atraktívnejšieho obsahu neziskových organizácií v online prostredí.

Webinár sa orientoval na témy, akými je  tvorba obsahu a analýza sociálnych sietí, newsletter a rozširovanie interných databáz kontaktov, či na význam sociálnych sietí pri organizovaní offline podujatí. Súčasťou boli taktiež príklady dobrej praxe Mladiinfo Slovensko, ako aj partnerských organizácií podieľajúcich sa na projekte. 

Projektu InfoBoost zahŕňal štyri stretnutia organizované jednotlivo vo všetkých krajinách účastníkov, vďaka ktorým sme mali možnosť nadobudnúť nové znalosti a hlbšie do témy načrtnúť. Zdieľané skúsenosti všetkých organizácií a príklady dobrej praxe sme následne aplikovali do našej stratégie, ktorá priniesla pozitívne výsledky. 

Okrem webináru je dôležitým výstupom aj ucelená príručka, kde sme všetky poznatky, tipy a triky ako naštartovať a zefektívniť sociálne siete zhrnuli. Príručka je určená primárne pre iné mimovládne organizácie, ale aj pre všetkých, ktorí majú záujem zlepšiť a zefektívniť prístup k oslovovaniu ľudí v online priestore.

Príručku si môžete stiahnuť tu.

392 videní