Dobrovoľníctvo vo Francúzsku – Maison de l’Europe

12. May 2023 | Archív |
494 videní

Francúzska organizácia Maison de l’Europe hľadá až 14 nových dobrovoľníkov od augusta 2023. Vyber si z ponuky rôznych projektov, pomôž šíriť povedomie o Európskej únii a stráv nezabudnuteľné mesiace v okolí francúzskeho Le Mans.

  

O PROJEKTE

KDE: Región Sarthe –  Le Mans, Rouillon, Saint-Georges du Bois

DĹŽKA: 11 mesiacov

KEDY:  od 23.augusta 2023 – do júla 2024

DEADLINE PRIHLÁŠOK: 19.mája 2023

VEK: 18 – 30 rokov

VIAC INFO: https://bit.ly/3MkqIBH

STRÁNKA ORGANIZÁCIE:  Facebook

“Žime Európou v Sarthe” je kolektívny projekt Európskeho zboru solidarity v regióne Le Mans vo Francúzsku. Zapája sa doň 14 dobrovoľníkov na rôznych miestach dobrovoľníckej činnosti so spoločným cieľom, ktorým je vzdelávať o Európe, kultúrnej rozmanitosti, mobilite a pomáhať ľuďom ľahšie sa dostať do kontaktu s Európou prostredníctvom výmeny s ľuďmi z rôznych európskych krajín.

Dobrovoľnícke ponuky

 Maison de l’Europe hľadá dobrovoľníkov na nasledujúce pozície:

Ubytovanie, strava a doprava

UBYTOVANIE: Dobrovoľníci sú ubytovaní v samostatných izbách v spoločnom dome v blízkosti centra Le Mans, s jednoduchým prístupom k miestnej doprave na každodenné dochádzanie. Spoločné priestory sú zdieľané s ostatnými dobrovoľníkmi. 

VRECKOVÉ A STRAVNÉ: V rámci ESC je dobrovoľníkom poskytovaný mesačný finančný príspevok na stravu a vreckové podľa oficiálnej výšky stanovenej Európskou komisiou (konkrétna výška vreckového vo Francúzsku je 210 €/mesiac a peniaze na stravu sú 210 €/mesiac. Organizácia vo väčšine prípadov zabezpečuje obedy ponúkané v školskej jedálni v pracovných dňoch. Výška stravného v prípade ak obedy nie sú hradené je 240 €/mesiac).

DOPRAVA: Dobrovoľníci majú hradené cestovné náklady do konkrétnej výšky v závislosti od dopravného prostriedku a krajiny, z ktorej cestujú (od 180 € do 410 € za spiatočnú cestu). V rámci miestnej dopravy je dobrovoľníkom poskytnutá karta na neobmedzené používanie električiek a autobusov v Le Mans a okolí + dopravný prostriedok na každodenné dochádzanie do práce, bicykel a zľava na využívanie vlakov v rámci Francúzska.

POISTENIE: Všetci dobrovoľníci sú v poistení a evidovaný v systéme Henner spadajúci pod Európsku komisiu.

JAZYKOVÝ KURZ: Súčasťou Európskeho zboru solidarity je aj poskytovanie jazykových kurzov. Dobrovoľníci v Maison de l’Europe získajú prístup k online výučbe francúzštiny na platforme EU Academy ako aj možnosť zúčastniť sa na hodinách francúzštiny na univerzite v Le Mans.

PRACOVNÝ ČAS: Dobrovoľníci pracujú približne 30 hodín týždenne počas celého roka. Víkendy sú zvyčajne voľno s výnimkou 3-4 krát počas roka. Za každý dobrovoľnícky mesiac má dobrovoľník/dobrovoľníčka nárok na 2 dni voľna, takže 22 dní za celý projekt.

ŠKOLENIE: Francúzska národná agentúra ESC organizuje 2 stretnutia pre všetkých ESC dobrovoľníkov vo Francúzsku (jeden po príchode a jeden v polovici obdobia, ktorý trvá približne týždeň). Všetky výdavky sú plne hradené.

Ako sa prihlásiť?

V prípade záujmu je potrebné poslať životopis, krátke video o sebe a prihlášku na mail: evs@europe-en-sarthe.eu

494 videní