Mladiinfo Slovensko sa rozrastá o nové kolegyne! PART 2

14. December 2020 | Experience Valuable Sharing |
1,057 videní

V predošlom článku sme si predstavili kolegyne Martinu, Michaelu a Simonu. Avšak na rok 2021 máme skutočne veľké plánky, preto…

vám predstavujeme Luciu, Kristínu a Michaelu – naše nové kolegyne! Spoločne sa budeme snažiť sprostredkovať čo najviac príležitostí pre neformálne vzdelávanie, a tak urobiť rok 2021 úspešnejším, obohacujúcejším, veľkolepejším!

Michaela Zeleňanská

Volám sa Miška a v Mladiinfo mám na starosti zahraničných dobrovoľníkov.
O Mladiinfo Slovensko som sa dozvedela, keď som išla na EVS do Gruzínska v roku 2015.

Som o to radšej, že mám teraz šancu stať sa súčasťou tohto super tímu. 
Posledných niekoľko rokov som žila v zahraničí, vďaka čomu som sa veľa naučila. Teší ma, že vďaka mojej práci dostanú  mladí ľudia podobnú šancu a verím, že naplno využijú príležitosti, ktoré im ponúkneme.

Lucia Dutková

Študujem na Gymnáziu Jura Hronca, a keďže mi len škola nestačí, stále hľadám nové výzvy a príležitosti zlepšovať sa. Pretože spektrum mojich záujmov je veľmi široké, stihla som už vystriedať veľa rôznych záľub a aktivít, z ktorých ma doteraz najviac baví grafický dizajn a ilustrácia, akademická debata a dobrovoľníctvo. Zatiaľ presne neviem akým smerom sa chcem v živote uberať, no viem, že chcem predovšetkým pomáhať ľudom a meniť našu spoločnosť k lepšiemu.
 
K Mladiinfo som sa pridala, pretože sa mi veľmi páči myšlienka rozvíjania mladých ľudí a ich informovania o príležitostiach, ktoré majú. Som rada, že toho budem súčasťou. Je pre mňa dôležité vidieť, že práca, ktorú robím pomáha ostatným ľuďom, a práve Mladiinfo pre mňa predstavuje túto možnosť. Očakávam, že okrem cenných skúseností z praxe, získam lepší prehľad o tom, čo by ma bavilo v kontexte budúcej kariéry.

Kristína Cáková

Ahoj, volám sa Kristína, mám 21 rokov a pochádzam zo západoslovenskej dedinky Borský Mikuláš. Voľný čas rada trávim v prírode, venujem sa športu a najviac zo všetkého obľubujem cestovanie a spoznávanie nových ľudí a rôznych kultúr. Taktiež som sa nedávno začala viac zaujímať o životné prostredie a zmenšenie svojej ekologickej stopy. Práve súčasná situácia vo svete ma motivovala k vegánstvu a redukovaniu fast fashion v mojom živote.
Minulý školský rok som ukončila stredoškolské bilingválne štúdium, po ktorom som sa rozhodla využiť „gap year“ a venovať sa sebapoznávaniu, dobrovoľníctvu a skúsiť si život “dospeláka” – našla som si full-time job. Momentálne teda pôsobím ako učiteľka v anglickej materskej škole. Mám to šťastie, že sa každý deň do svojej práce teším a nesmierne ma táto profesia napĺňa. Verím, že vďaka mojej pracovnej a dobrovoľníckej skúsenosti v Mladiinfo Slovensko budú moje kroky v budúcnosti len pozitívne ovplyvnené.
 
Úprimne som sa pre dobrovoľníctvo v Mladiinfo Slovensko rozhodla najmä z osobných dôvodov. Po ukončení strednej školy som chcela buď vycestovať na vysokú školu do zahraničia alebo si vyskúšať dobrovoľníctvo v zahraničí. Čo sa týka vysokej školy, bola som veľmi nerozhodná a zistila som, že to ešte nie je pre mňa to pravé. Nad dobrovoľníctvom stále uvažujem. Avšak už teraz viem s istotou vyhodnotiť, že pre lepšiu možnosť ako „gap year“ som sa ani nemohla rozhodnúť.

Mladiinfo Slovensko som už niekoľko mesiacov sledovala na sociálnych sieťach, a preto som bola príjemne prekvapená, keď som si všimla ponuku na dobrovoľnícku pozíciu asistenta koordinátora. Využiť túto možnosť ma motivovala myšlienka, že vo svete je určite oveľa viac študentov, ktorí si nie sú istí, tak ako ja, či vysoká škola je pre nich ten správny smer hneď po ukončení strednej školy.


Verím, že či už dlhodobé alebo krátkodobé dobrovoľnícke pobyty, ktoré sú
organizované v rámci ESC projektov, prinesú mladým ľuďom do života nie len pracovnú skúsenosť a rozšírenie obzorov vďaka spoznávaniu novej kultúry a jazyka, ale aj samostatnosť a pokoru. Som veľmi rada, že vďaka mojej dobrovoľníckej pozíci v Mladiinfo Slovensko môžem byť súčasťou veľmi priateľského a motivovaného tímu, ktorý venuje svoj čas mladým ľuďom a ich budúcnosti.

1,057 videní