Piaty ročník #ErasmusDays je tu!

14. October 2021 | Archív |
904 videní

Počas dní 14., 15. a 16. októbra 2021 štartujeme už piaty ročník #ErasmusDays! Udalosť, na ktorú čakajú nielen mladí Európania, prináša viac ako 4400 eventov po celom svete. Tento ročník sa zameriava najmä na sociálne začlenenie, ochranu životného prostredia, digitálnu transformáciu a účasť na demokratickom živote. 

#ErasmusDays organizuje program Erasmus+ z dielne EÚ, ktorý sa dlhodobo zameriava na podporu vzdelávania, profesionálnej prípravy, mládeže a športu. Slovensko sa do osláv zapojí už po tretíkrát. Tešiť sa môžeš na viac než 80 zaujímavých príležitostí!

Ako vyzerá tohtoročný ErasmusDays v zahraničí? Vo Francúzsku sa pri tejto príležitosti bude diskutovať o európskej hybridnej mobilite a ďalších inovatívnych myšlienkach. V Chorvátsku zorganizovali podujatie pre deti od 3 do 7 rokov, pre ktoré pripravili workshopy o vede a umení, prírodných materiáloch, či prírodných javov. Veľmi pekným príkladom je aj Základná škola San Roque, ktorá vďaka Erasmus+ projektu “Drop of water – reflection of cultures” poukáže na dôležitosť vody ako základného prvku života.

Pri tejto príležitosti sme sa aj my, Mladiinfo Slovensko, rozhodli zapojiť sa a zorganizovať niekoľko podujatí. Vo štvrtok 14.10.2021 sa môžeš tešiť na Instagram kvíz, v ktorom si môžeš overiť svoje znalosti o projektoch Európskeho zboru solidarity a tiež zistiť veľa užitočných informácií. Ďalší deň (15.10.2021) ti predstavíme jednotlivé programy, vysvetlíme, ako sa na ne môžeš prihlásiť, a samozrejme nezabudneme ani ukázať, ako to priamo na takýchto pobytoch vyzerá. 

Posledný deň osláv (16.10.2021) zakončíme Live Talkom s Mirkou. Mirka nedávno vycestovala na Erasmus+ stáž na Island. Ako sa na takúto stáž dá prihlásiť a čo od nej očakávať? Na čo všetko treba myslieť pred vycestovaním do zahraničia? Ako vyzerajú Mirkine dni a aké má zatiaľ zážitky z Islandu? Už sa nevieme dočkať, kedy nám na tieto, ale aj mnohé iné otázky odpovie. Live stream bude vysielaný na našom Instagrame.

Preto, ak ešte nemáš program na nasledujúce dni, zúčastni sa našich podujatí a zisti, aké príležitosti na teba čakajú, prípadne si nájdi podujatie v tvojej blízkosti. Nezabudni, že #ErasmusDays podujatia sa konajú nielen vo svete a Európe, ale aj po celom Slovensku. Čo tak na jeden z eventov pozvať aj svojich kamošov a kamošky?

Zdieľaj svoje skúsenosti cez #ErasmusDays a sleduj #ErasmusDays na sociálnych sieťach pre inšpiratívne príbehy iných. Ak zatiaľ skúsenosti s Erasmus+ nemáš, kontaktuj nás na Facebooku, Instagrame alebo našom webe. Pretože spolu určite nájdeme príležitosti pre teba, aby si o rok mohol/la zdieľať svoj inšpiratívny príbeh aj ty!

904 videní