Mladiinfo #livetalk sa vracia. Tentokrát sa pozrieme na tému štipendií

11. October 2022 | Archív |
519 videní

Už túto stredu 12. októbra o 18:30 hod. sa bude naša nová office manažérka Kika rozprávať s Magdalénou Mergovou zo SAIA a študentkou Martinou Mudrou. Poodhalia zákulisie získavania štipendií najmä pre maturantov a podelia sa s vami o svoje cenné skúsenosti aj príjemné zážitky. 

Pre všetkých, ktorí končia školu a ktorých zaujíma vycestovanie a podpora vo forme štipendia sme si pripravili prvý jesenný (online) live talk na našom Instagramovom profile

štipendiá

Hostky sú odborníčka na štipendiá a absolventka štipendijného programu

Magdaléna Mergová zo SAIA (Slovenská akademická informačná agentúra) sa dlhodobo venuje téme vzdelávania mladých a internacionalizácie vzdelávania a vedy na Slovensku. Svoje skúsenosti pretaví v našom live talku do praktických rád o tom, kde, ako a kedy najlepšie požiadať o štipendiá a ako sa efektívne pripraviť na štúdium a pobyt v zahraničí. 

Spoločne s Kikou z Mladiinfo sa bude s Magdalénou rozprávať aj Martina Mudrá, ktorá vďaka štipendiám absolvovala polročný program v Dánsku. Na svoju skúsenosť nedá dopustiť a veľmi by ju potešilo, keby podobné možnosti využívalo čo najviac ľudí.

Aktuálne pôsobí ako doktorandka na Katedre technických zariadení budov Stavebnej fakulty STU v Bratislave. Práve počas tretieho ročníka svojho doktorandského štúdia absolvovala študijný pobyt na Aalborg Universitet v Dánsku. Porozpráva nám o tom, aké bolo byť 6 mesiacov doktorandkou na zahraničnej univerzite a ako ju to obohatilo ako študentku a človeka. 

štipendiá

Priebeh live talku budeme pre vás poctivo dokumentovať. Dôležité odkazy a linky, ktoré v live talku zaznejú, zhrnieme na jednom mieste do prehľadného článku, aby ste sa k nim mali možnosť dostať aj po jeho skončení. Nie je to však to isté ako počuť odporúčania naživo, nenechajte si preto rozhovor v priamom prenose ujsť. Tešíme sa na vás! 

 

519 videní