Dobrovoľníctvo v Bratislave bolo moje najlepšie rozhodnutie #dobrovolnickydennik

9. March 2020 | Experience Valuable Sharing |
1,565 videní

Ahoj,

volám sa Arife Çerçi. Pochádzam z Ankary, hlavného mesta Turecka. Momentálne som na dobrovoľníctve cez organizáciu Mladiinfo (EÚ program Erasmus+) v Bratislave. Už sú to tri mesiace a je tu zatiaľ veľmi dobre. Pracujem v jednej vzdelávacej inštitúcii Edulienka, kde sú žiaci od šesť do dvanásť rokov. Je to pre mňa veľká zábava pracovať s takými zlatými deťmi a kolegami. Všetci sú veľmi nápomocní, milí a priateľskí. Žiaci sú dobre vychovaní, šikovní a roztomilí. V zariadení som ako asistentka. Beriem deti na prechádzku do parku, dohliadam na ne, pomáham aj učiteľom. Keďže rozprávam po anglicky, pomáham deťom zlepšiť ich jazykové zručnosti v tomto jazyku. Robím tiež aj workshopy a hrám sa s deťmi rôzne hry. V skratke, máme spolu množstvo zábavy každý deň.   Nemám tu žiadne ťažkosti či problémy, ale ak mám, tak mám šťastie na ľudí, ktorí mi vždy pomôžu. 

Ľudia v Mladiinfo tíme sú tiež úžasní. Ak náhodou nemám prácu v kancelárii Mladiinfo, niekedy tam zájdem a pridám sa do teambuilding aktivít, kde máme veľa srandy. Oni mi vždy pomôžu , ak mám nejaké nepríjemnosti.   

Mesto Bratislava je malé, pokojné a krásne, no napriek tomu veľmi chladné. Páči sa mi architektúra a história mesta. Skúsila som už aj nejaké slovenské jedlo a chutilo mi, avšak najradšej si varím sama na byte. Slováci sú naozaj zlatí a nápomocní. Taktiež mám raz do týždňa aj hodinu slovenčiny so slovenským učiteľom. 

Bratislava je blízko viacerých krajín a je z nej ľahké kamkoľvek vycestovať. Ja som už navštívila Viedeň, Győr, Prahu, Budapešť, Brno a niektoré malé mestečká na Slovensku. Plánujem ísť ešte do Poľska a Nemecka. 

Ak to zhrniem,  dobrovoľníctvo v Bratislave a práca v Edulienke bolo moje najlepšie rozhodnutie. Ďakujem Mladiinfo Slovensko za príležitosť.

 

______________________________________

Hello, 


I’m Arife Çerçi from Ankara, S&G (Turkey). Currently I’m having my Erasmus+ volunteering experience in Bratislava, Slovakia. It’s been 3 months and it’s going pretty well. I work in an educational institution called Edulienka. The students are from 6 to 12 years old. It’s very fun to work there with those lovely kids and colleagues. Everyone is very helpful, kind and friendly. The students are well-behaved, smart and cute. I’m an assistant that takes the kids to the park, supervises them, helps other teachers, speaks in English to improve the kids’ linguistic skills, does workshops, plays games with the kids. In short, we have so much fun everyday. I don’t really have difficulties or problems here. But when I have, luckily there’s always someone to help me. 

Also, Mladiinfo team is amazing. Even if I don’t work in the office, I sometimes go there to join the team building activities and have fun. They always help me when I have any inconveniences. My flatmates are also very nice.


The city itself is small, peaceful and lovely, yet very cold. I like the architecture and history of it. I’ve tried some Slovak food and I like it but mostly I’m cooking myself in our flat. Slovak people are really nice and helpful. I’m having Slovak classes once a week from a native teacher. 

Bratislava is close to many countries so it is very easy to travel around. I’ve been to Vienna, Győr, Prague, Budapest, Brno and some small Slovak cities and towns so far. I’m planning to see Poland and Germany as well. 

To sum up, it’s the best decision I’ve ever made coming to Bratislava, and work at Edulienka. Thanks to S&G and Mladiinfo Slovensko for this opportunity! 

1,565 videní