Akreditácia na vysielanie EDS dobrovoľníkov

4. June 2011 | Naše aktivity |
1,675 videní

Skúsená organizácia KERIC z Čadce zorganizovala 12. – 13. 5. 2011 školenie pre organizácie so záujmom o vysielanie dobrovoľníkov do zahraničia prostredníctvom Európskej dobrovoľníckej služby (EDS). Na školení Mladiinfo zastupoval predseda Ondrej Mäsiar. Zúčastnené organizácie majú po absolvovaní školenia uľahčený proces akreditácie na vysielanie dobrovoľníkov a zaradenie do databázy akreditovaných organizácií. Cieľom Mladiinfo je v najbližšom období získať akreditáciu a začas s prípravou prvých zahraničných projektov.

Účastníkmi školenia boli zástupcovia organizácii z celého Slovenska
Účastníkmi školenia boli zástupcovia organizácii z celého Slovenska

Školenie pod názvom “Vysielanie od A po Z” bolo pre organizácie veľmi užitočné, pretože sa dozvedeli praktické informácie spojené s vysielaním dobrovoľníkov na zahraničné projekty a to priamo od jednej z najskúsenejších organizácii v tejto oblasti na Slovensku. Viac informácií o akreditácii pre organizácie nájdete na stránke IUVENTY.  Formulár potrebný k žiadosti o akreditáciu je možné si stiahnuť tu – v sekcii “Akcia 2 – Európska dobrovoľnícka služba / Žiadosť Vyjadrenie záujmu (EI)”

Mirka a Ivka sú skúsené školiteľky a spoluzakladateľky organizácie KERIC v Čadci, www.keric.sk
Mirka a Ivka sú skúsené školiteľky a spoluzakladateľky organizácie KERIC v Čadci, www.keric.sk

EDS umožňuje mladým ľuďom absolvovať zaujímavé projekty v zahraničí, ktoré im umožnia získať nové skúsenosti a zručnosti, zlepšiť sa v jazyku a naučiť sa veľa nového prostredníctvo neformálneho vzdelávania. Dobrovoľnícky projekt je financovaný z programu Mládež v akcii a dobrovoľník ako aj vysielajúca a prijímajúca organizácia získajú grant na podporu svojej činnosti.

Viac informácií nájdete na stránke: www.mladiinfo.sk/europska-dobrovolnicka-sluzba

1,675 videní