Využi koronavírus vo svoj prospech!

4. May 2020 | Experience Valuable Sharing |
1,730 videní

Myslím si, že o koronavíruse sme všetci počuli už veľa. Dostávajú sa k nám informácie z rôznych zdrojov, akými sú médiá, internet, kamaráti či spolužiaci. Určite sa všetci spoločne zhodneme, že tento vírus zmenil fungovanie našich životov. Už nie sme tými slobodnými mladými ľuďmi, ktorí idú s radosťou alebo niekedy lenivosťou do školy, do práce, alebo len jednoducho na kávu s kamarátmi. Netrávime toľko času s našimi známymi, rodinou a ani v okolitom prostredí. Boli sme trocha zahnaní do úzadia aj v rámci našich školských povinností, čím myslím povinnú školskú dochádzku. Na nás, o niečo starších, sa samozrejme povinná školská dochádzka nevzťahuje, za čo môžeme len ďakovať. Aspoň v tomto si môžeme povedať, že sme v dnešných časoch naozaj slobodní.

Výučba na školách prešla úplnou elektronizáciou. Takmer všetky prednášky, hodiny a semináre sa nám presunuli do digitalizovanej podoby. My všetci, učitelia, prednášajúci, žiaci i študenti sme sa museli novej forme výučby prispôsobiť. Niektorým, viac zručnejším to ide vo svete digitálnych technológií oveľa ľahšie, než staršej generácii pôsobiacej v školstve. 

Napadá mi však jedna otázka. Pomohol nám koronavírus v zlepšení výučby, alebo nám dal viac priestoru na zlenivenie? Čo tak to celé brať ako výzvu na trávenie voľných chvíľ s rodinou, na zlepšenie svojich zručností prostredníctvom onlinových kurzov, či dobehnutia zameškaných vecí, ktoré sme nestihli, pretože sme boli rozlietaní v škole, v práci a po internátoch. Ja osobne beriem ,,koronku”, ako ju ja sama nazývam, ako príležitosť na absolvovanie všetkých kurzov a dočítanie kníh, ktoré som počas školského roka stále odkladala. Uprednostňovala som iné veci pred školou, čo teraz vnímam odlišne. 

Preto by som rada vyzvala a motivovala aj ostatných študentov, aby nezaháľali doma, neleňošili a nepozerali kvantum seriálov na Netflixe. Tie predsa neutečú. Skúste tento voľný čas, ktorý nám koronavírus poskytol, využiť na zlepšenie svojich zručností a vylepšiť si napríklad svoj životopis. Veľké množstvo firiem a spoločností sa prispôsobilo aktuálnej situácií a svoje poznatky a vedomosti zdieľajú online, dokonca často zadarmo. Za taký osobný seminár o najväčších trikoch z marketingu alebo kurz fotografovania by ste museli v minulom roku ešte platiť, teraz ho máte rovno pod nosom, zadarmo vo svojom počítači. Tak prečo nevyužiť túto situáciu s obmedzeniami vo svoj prospech? Príležitosti sú a vždy aj budú, treba sa ich však chopiť v správny čas. 

AUTORKA: Patrícia Repáňová

1,730 videní