Aktuálna ponuka v Rakúsku – Neumarkt in der Steiermark, Fehring

23. May 2022 | Archív |
1,202 videní

Organizácia LOGO jugendmanagement pre teba pripravila nové ponuky v Rakúsku, v dvoch rôznych mestách. Staňte sa dobrovoľníkom na Európskom fóre mládeže alebo členom komunity a vyskúšajte si ekofarmárstvo. V článku sa dozvieš viac informácií o tejto jedinečnej príležitosti. 

O PROJEKTE

KDE: Neumarkt in der Steiermark

DĹŽKA: 3 mesiace

KEDY:  jún 2022 – august 2022

DEADLINE PRIHLÁŠOK: 29.5.2022

VIAC INFO: https://europa.eu/youth/solidarity/placement/29709_en

STRÁNKA ORGANIZÁCIE: www.logo.at/hosting

 

Tvoja úloha

Európske fórum mládeže poskytuje priestor na presadzovanie európskych hodnôt a princípov medzi mladými ľuďmi. Odborné besedy, prezentácie a workshopy striedajú zábavné spoločenské aktivity, kultúrne exkurzie a športové podujatia. Zameriavame sa nielen na otázku individuálnej národnosti verzus Európske spoločenstvo, ale aj na toleranciu v rámci rôznych regiónov Európy, na špecifické kultúrne charakteristiky alebo na rôzne prístupy k otázkam, ako je migrácia. Dobrovoľník nás môže podporiť v manažmente podujatí, fotografovaní a sociálnych sieťach. Sprevádza skupiny na exkurziách a spoločenských či športových aktivitách. Osobné nápady na workshopy sú vítané.

 

Ubytovanie a strava

Ubytovanie je v Neumarkte, dobrovoľník bude bývať v byte. Samopríspevok na stravu je podľa Programového usmernenia, vreckové je 150 €/mes. Dobrovoľník sa zúčastní školenia pri príchode, ktoré organizuje národná agentúra.

 

O PROJEKTE

KDE: Fehring

DĹŽKA: 3 mesiace

KEDY:  júl 2022 – september 2022

DEADLINE PRIHLÁŠOK: 29.5.2022

VIAC INFO: https://europa.eu/youth/solidarity/placement/30455_en

STRÁNKA ORGANIZÁCIE: www.logo.at/hosting

 

Tvoja úloha

Cambium – život v komunite a ekofarmárstvo. Cambium je komunita so sídlom vo Fehringu v Rakúsku, ktorá zrenovovala staré vojenské domy na trvalo udržateľný a ekologický obytný komplex. Pracujeme na budovaní pracovného a životného priestoru pre viac ako 100 ľudí, kde sú zastúpené všetky vekové skupiny a rôzne profesie, záujmy a zručnosti. Vykonávajú sa tu rôzne remeselné, poľnohospodárske, spoločenské a umelecké aktivity. Orientujeme sa na trvalo udržateľné hodnoty. Prevádzkujeme malú ekologickú farmu, veľkú komunitnú kuchyňu, prax a kancelárske priestory, rôzne dielne a podniky. Jadrom našej komunity je komunitné centrum podujatí, ktoré ponúka priestor na učenie, výmenu a networking, kultúru a vzdelávanie pre ľudí v regióne a na celom svete. Našimi hodnotami sú otvorenosť, dobrovoľnosť a vzájomná dôvera. Rozvíjame spoluprácu založenú na rešpekte a pozornosti.

Dobrovoľníci sa zúčastnia školení organizovaných národnou agentúrou (On-Arrival-Trainig). Budú mať prístup k online jazykovému kurzu a budú podporovaní pri učení nemčiny. Pokračujúce školenia a podporu budú ponúkať zodpovední členovia komunity.

 

Ubytovanie a strava

Dobrovoľníci budú bývať v komunite vo Fehringu a budú sa môcť najesť v našej kuchyni spolu s komunitou. Počas voľných dní budú môcť získať samopríspevok podľa programových pokynov. Dobrovoľníci budú mať bicykle na objavovanie okolia.

 

Ako sa prihlásiť

Priamo cez stránku európskej solidarity alebo vyplňte dotazník:

Neumarkt in der Steiermark – https://tinyurl.com/eyfon2022

Fehring – https://tinyurl.com/cambiumESC


Nahrajte svoj životopis a konkrétny motivačný list (napísaný v angličtine resp. nemčine) do formulára ALEBO, ak to nefunguje, pošlite ho na esc@logo.at. Prijímajú sa dokumenty vo formáte word alebo pdf. Prihlášku neposielajte na iné e-mailové adresy ani prostredníctvom sociálnych médií.

1,202 videní