Chceš začať so sociálnym podnikaním? Prihlás sa do našej letnej online akadémie SIN!

12. August 2020 | Experience Valuable Sharing |
1,568 videní

Chceš urobiť zo sveta lepšie miesto pre život? Prekáža ti niečo v tvojom okolí a máš nápad ako to zmeniť? Ak si typ človeka, pre ktorého je sociálne dobro dôležitým aspektom bežného života, si ten pravý pre náš online kurz sociálneho podnikania. Prihlásiť sa môžeš na Online Summer Academy on Social Entrepreneurship, ktorý sa bude konať 24. – 27. august 2020.

Cieľom tohto projektu je ukázať, že nám všetkým záleží na prostredí, v ktorom žijeme a nie je nám ľahostajné. Ukazuje, že nie je pre nás prioritou profitovanie a zisk, ale jeho hlbší význam v podobe sociálneho dopadu na spoločnosť. 

Sme presvedčení, že sociálne podnikanie je tým správnym spôsobom, ako priniesť riešenia naliehavých sociálnych, kultúrnych a environmentálnych problémov spoločnosti. Ak si podnikateľom, ktorý má záujem o dosiahnutie sociálnej zmeny pomocou podnikateľských princípov a procesov, je tento kurz pre teba tou správnou voľbou!

Ak ešte váhaš a nevieš či sa zapojiť, prikladám ti na inšpiráciu pár významných sociálnych podnikateľov z celého sveta, ktorí zasvätili svoj život etickej móde, podporujú udržateľné podnikanie a cestovanie, stoja na čele podnikov, ktoré majú pozitívny vplyv na svet.

Ako prví za zmienku stoja Evin Floyd Robinson & Jessica Santana, zakladatelia America On Tech. Ide o neziskovú organizáciu, ktorá má za úlohu pripraviť ďalšie generácie lídrov v oblasti technológie. AOT poskytuje študentom prístup k vývojovým, mentorským, sieťovým a profesionálnym skúsenostiam, ktoré ich pripravujú na kariéru v technológii. 

Druhým významným podnikateľom v sociálnej oblasti je Alex Stephany, zakladateľ Beam. Stephany bol inšpirovaný založiť Beam po tom, čo sa zoznámil s bezdomovcom na stanici metra v Londýne. Muž z metra bol celé desaťročia bez práce. Stephany mu chcel kúpiť šálku kávy a pár ponožiek, ale vedel, že to mužovi pomôže len na chvíľu. Vedel, že časom sa jeho situácia zhorší, preto chcel zmeniť jeho život od základov. Chcel mu pomôcť zmeniť jeho budúcnosť.  

Beam je platformou crowdfundingu, ktorá poskytuje nové možnosti zamestnania pre mužov a ženy bez domova. Spoločnosť Beam využíva technológie a dobročinnosť miestnych občanov na pomoc pri financovaní odbornej prípravy, vzdelávania a zručností pre jednotlivcov bez domova. Vďaka platforme Beam môžeš niekomu pomôcť začať novú kariéru a nechať tak bezdomovectvo navždy. 

Ďalšou sociálnou podnikateľkou je Rachel Klausner a jej projekt Millie. Klausner je zakladateľkou a výkonnou riaditeľkou Millie, charitatívnej platformy, vďaka ktorej je získavanie finančných prostriedkov pre neziskové organizácie ľahšie a zrozumiteľnejšie. Klausnerovej vášeň pre dobročinné aktivity sa začala, keď rok po vysokej škole strávila život dobrovoľníckou prácou v dedine pre mládežnícke výmeny. Bola osobou poverenou získavaním peňazí, ktoré sú použité na dobročinné účely. 

Verím, že ťa tento článok dostatočne motivoval, aby si sa pridal k nám na online kurz sociálneho podnikania. Zaberie ti to približne štyri hodiny denne počas 24. – 27. augusta. Toto školenie s rozmanitým programom pokrývajúcim témy sociálneho podnikania, udržateľnosti a marketingu je vedené skúsenými trénermi z Česka, Maďarska a Slovenska! 

A navyše je to celé zadarmo! Ale ponáhľaj sa, pretože počet účastníkov je obmedzený! Uzávierka prihlášok je 14. augusta 2020. 

Prihlás sa ešte teraz vyplnením formulára.

AUTORKA: Patrícia Repáňová 

1,568 videní