NaKLIKaj si leto! II. – príležitosť pre mladých KLIK

2. May 2022 | Archív |
846 videní

Veľmi sa tešíme, že môžeme zdeliť túto radostnú správu! Tento rok sa opäť uskutoční úspešná udalosť KLIK, ktorej premiéra sa konala minulý rok. A tentokrát to tiež bude online formou. Vstup je zadarmo, avšak je potrebné vyplniť registračný formulár, jeho link nájdeš v článku ďalej. Ak sa ti podarilo doKLIKať až sem, ponúkame ti viac informácií o udalosti a programe, čo ťa čaká a prečo sa určite oplatí prihlásiť.

V roku 2021 naša organizácia Mladiinfo Slovensko zorganizovala pilotný event KLIK, zameraný na informovanie mladých ľudí o možnostiach neformálneho vzdelávania a dobrovoľníctva počas leta. V nadväznosti na úspešný projekt a vzhľadom na momentálnu situáciu, kedy sa neziskové organizácie a dobrovoľníci dostali do popredia, sme sa rozhodli projekt zopakovať. Leto 2022 je unikátny čas, kedy sa mladí ľudia môžu zapojiť do dobrovoľníctva a získať nové skúsenosti a poznatky.

Počas tejto online udalosti sa budeš môcť prepojiť s organizáciami, ktoré pracujú v oblasti neformálneho vzdelávania mládeže.  Budú ti tiež predstavené existujúce príležitosti a dobrovoľnícke ponuky na nadchádzajúce leto, do ktorých sa môžeš zapojiť. Dozvieš sa o rôznych možnostiach sebarozvoja či nadobúdania zručností, napr. ako písať životopis či motivačný list. Projekt je takisto jedinečnou príležitosťou, ako zistiť čo sa dá robiť po škole. Budeš mať možnosť dozvedieť sa viac napr. aj o štipendiách. 

Informuj sa, inšpiruj sa a rozvíjaj sa s nami!

Dátum a čas

18.5. 2022, 17:00-19:30 (online)

Udalosť nájdeš aj na Facebooku.

Ciele projektu

  • informovať mladých ľudí o možnostiach na dobrovoľníctvo doma a v zahraničí na leto 2022
  • predstaviť organizácie, ktoré pracujú v danej sfére a odprezentovať ich ponuky na leto 2022

 

Program a harmonogram

Hlavný program pozostáva z prednášok,  kde ti mladí ľudia odprezentujú svoje inšpiratívne príbehy a tiež sa podelia o svoje skúsenosti, ktoré nadobudli pri rôznych dobrovoľníckych projektoch u nás aj v zahraničí. Po nich bude nasledovať diskusia so samotnými spíkrami a s organizáciami ako Bystriny, Mareena a iné (postupne doplníme zoznam aj na Facebooku). 

 

 

 Časť1 – Slovenské dobrovoľníctvo

 

 Spiker

Peter Cagala – bývalý dobrovoľník cez ESC, aktuálne je riaditeľ mestského kultúrneho strediska “Zaži” v Trnave

 

 Diskusia

diskusia neziskových organizácií o dobrovoľníctve na Slovensku, o možnostiach dobrovoľníctva, prínosoch aj jeho rôznych formách

 

 Časť 2 – Zahraničné dobrovoľníctvo

 

 Spiker

Bridget – bývalá zahraničná dobrovoľníčka Mladiinfo Slovensko

 

 Diskusia

diskusia zahraničných organizácií o projekte ESC, výhodách dobrovoľníctva, skúsenostiach so zahraničnými dobrovoľníkmi a dôvodoch, prečo odísť ako dobrovoľník do zahraničia

 

 Časť 3-   Workshop

ako sa prihlásiť na ESC, motivačný list, sebaprezentácia

 

Ako sa prihlásiť?

Stačí sa vopred zaregistrovať cez náš prihlasovací formulár

Projekt je určený pre stredoškolákov, vysokoškolákov, pre všetkých mladých, pre teba!

Ak ťa náš program zaujal, určite si prečítaj aj zhrnutie o tom, ako to celé dopadlo minulý rok 🙂

Ak máš nejaké otázky, neváhaj nás kontaktovať, nájdeš nás na našej FB stránke aj na Instagrame.

846 videní