Podporujeme kampaň za pekné pondelky!

30. November 2020 | Experience Valuable Sharing |
1,260 videní

Objímme naše inakosti.

Naša organizácia Mladiinfo Slovensko je tu pre mladých ľudí, ktorí sa neboja výziev a chcú sa posunúť dopredu vo svojom kariérnom aj osobnom živote.

Preto ich inšpirujeme a vzdelávame prostredníctvom neformálneho vzdelávania. Práca s mládežou je našou každodennou činnosťou, ktorá reaguje na potreby mladých ľudí a vedie k pozitívnemu rozvoju ich osobnosti. Jej úlohou je prispievať k zrelosti, nachádzaniu životného smerovania jednotlivca aj skupiny. Organizujeme lokálne, národné a medzinárodné projekty pre mladých, kde ich spájame. Učíme ich ako
spolupracovať a vytvárať tým pozitívne prostredie na prácu, učenie a rozhovor.

﹋ ﹋ ﹋ ﹋ ﹋ ﹋ ﹋

Pred mesiacom spustila Nadácia PontisSlovenské národné stredisko pre ľudské práva milú kampaň s názvom ,,Za pekné pondelky“. Jej ciele sú takmer totožné s našimi. Ukázať ľuďom, že bezproblémová kooperácia či už v škole, na pracovisku alebo na dobrovoľníckom projekte je dôležitá. Bez nej nedokážeme dostatočne a kvalitne odviesť našu prácu, ktorá sa od nás očakáva. Cieľom projektu ,,Za pekné pondelky“ je tiež vyzvať ľudí k ohľaduplnosti na pracovisku a zamedziť diskriminácií. Snahou je pomôcť diskriminovaným ľuďom, aby sa ich pondelky stali krajšími a nemuseli sa obávať príchodu do práce.

﹋ ﹋ ﹋ ﹋ ﹋ ﹋ ﹋ ﹋

Pondelky sú pre týchto ľudí ťažké. Nie kvôli rannému vstávaniu či čakaniu
v dopravnej „špičke“. Pondelky sú pre nich náročné pre narážky ich kolegov a spolupracovníkov na ich sexuálnu orientáciu, zdravotné znevýhodnenie či pohlavie. Preto v Mladiinfo Slovensko podporujeme túto kampaň a spoločne bojujeme za pekné pondelky každého z nás. Bojujeme za pekné pondelky našich kolegov a zamestnancov, za pekné pondelky našich bývalých a súčasných dobrovoľníkov a za pekné pondelky každého z vás, ktorí práve čítate tento článok.

﹋ ﹋ ﹋ ﹋ ﹋ ﹋ ﹋ ﹋ ﹋

Na Slovensku je množstvo ľudí, ktorí musia denne čeliť zlým pondelkom. My veríme, že všetci mladí ľudia by mali mať možnosť získať informácie a následne výborné vzdelanie a tak naplniť svoj potenciál a nájsť si vysnívanú prácu. Preto sme veľkým obdivovateľom kampane ,,Za pekné pondelky“ a veríme, že sme vás článkom inšpirovali a nabudili k lepším spoločným pondelkom. Ak vás projekt zaujal, navštívte webovú stránku www.zapeknepondelky.sk, ktorá obsahuje viac zaujímavých informácií.

Ďakujeme, že bojujete s nami @Nadácia Pontis, @SNSĽP!

Autorka článku: Patrícia Repanová

1,260 videní