Rozvíjaj svoje schopnosti v Sokratovom inštitúte!

17. March 2016 | Archív |
1,108 videní

Poznáte Sokratov inštitút? Po úspešnom absolvovaní troch ročníkov, otvára Sokratov inštitút brány pre ďalších 20 mladých ľudí!
Sokratov Institut

Čo čaká nových študentov?

Študenti budú mať opäť možnosť stretnúť sa so špičkovými a zaujímavými lektormi, medzi nimi napríklad: Martin M. Šimečka, Dušan Ondrušek, Juraj Karpiš, Vanessa Andreotti, Erik Baláž, či lingvista Daniel Everett.

Dan Everett strávil roky súžitím s brazílskym domorodým kmeňom Piraha. Pôvodne prišiel do kmeňu ako misionár, spolu s manželkou a jeho tromi deťmi. Tridsaťročná skúsenosť ho však ovplyvnila natoľko, že misionársku činnosť sám opustil. Jeho kniha „Nespite, sú tam hady“, kde o svojich skúsenostiach píše, v roku 2008 bola podľa Blackwell’s booksellers jedna z najlepších kníh vo Veľkej Británii a v USA.

V ročnom doplnkovom štúdiu budú študenti taktiež diskutovať o tom, ako sa dohodnúť s ľuďmi z iných kultúr, čo sa dalo počas Nežnej revolúcie urobiť lepšie. Vydajú sa aj na výlet do Tatier spoznať európsku divočinu a možno aj pozorovať medvede.

sokratov-institut

Kde a ako štúdium prebieha?

Väčšina vyučovania prebieha vo Vzdelávacom Centre Zaježová, ktoré je vzdialené asi 20 km od Zvolena. Študenti tak majú jedinečnú možnosť si s lektormi počas štyroch dní workshopu vytvoriť neformálne vzťahy. Spoločne môžu diskutovať pri obede, či na prechádzkach v prírode. Okrem workshopov sú súčasťou štúdia aj mikroprojekty, ktoré predstavujú spôsob, ako môžu študenti previesť získané poznatky do praxe.

 

Ako sa prihlásiť?

Sokratov inštitút je otvorený pre mladých ľudí od 18 do 32 rokov, štúdium je zdarma vďaka finančnej podpore ZSE a.s. Nový ročník začína v septembri, uzávierka prihlášok je už 30. apríla 2016 a to online na stránke www.sokratovinstitut.sk.

Prečo sa prihlásiť?

V slovách nášho minuloročného absolventa Tomáša Chabadu:

„Sokratov inštitút sú pre mňa predovšetkým ľudia, ktorí ho vytvárajú a zúčastňujú sa ho. Tí ma napĺňajú nádejou, že naša spoločnosť sa uberá dobrou cestou a zároveň mi neustále poskytujú inšpiráciu pre každodenný život.“

Ak sa chceš dozvedieť viac, príď 5. apríla 2016 do Pisztoryho palácu v Bratislave na festival Sokratovho inštitútu showcrates  a stretni lektorov, organizátorov a študentov Sokratovho inštitútu.

1,108 videní