Ako ďalej v Novom roku? Tipy ako si udržať motiváciu

31. January 2022 | Archív |
815 videní

Nový rok, nový začiatok, nová motivácia. Nový rok často začíname s dávaním si predsavzatí, no úprimne niekedy je ťažké v nich zotrvať aj po nejakom čase. Často po pár dňoch či týždňoch motiváciu strácame a upadáme do starých návykov. Ako si udržať motiváciu a nespadnúť do starých koľají? Povedzme si pár tipov, ktoré môžu pomôcť.

Spíš si ciele, ktoré chceš dosiahnuť a opakuj si ich každý deň. V živote je dôležité mať cieľ, vedieť čo chceš dosiahnuť v živote a po čom túžiš. Rozmeň si cieľ na menšie, pracuj na sebe, vzdelávaj sa a zapisuj si každý úspech a plnenie čiastkových cieľov.

Mysli na to čo chceš dosiahnuť a v čom všetkom všetkom sa zlepšíš. Na ceste k úspechu ťa čakajú prekážky, no prichádzajú ti do cesty aby ťa posilnili a spravili z teba lepšieho človeka. Preto sa nevzdávaj, hlavu hore a ide sa ďalej. Každý v živote má nejaké problémy a na ceste životom aj prekážky ktoré by si mal zvládnuť. Avšak nezabúdaj, že do života ti prídu len také prekážky, ktoré na 100% dokážeš zvládnuť.

Zmeň a preorganizuj svoje prostredie na miesto, ktoré ti bude pripomínať tvoje ciele. Miestnosť či prostredie, kde tráviš veľa času, vedome či nevedome vplýva na teba. Pocity a nálada sú častokrát aj výsledkom prostredia, v ktorom najčastejšie tráviš čas.

Choď sa prejsť na čerstvý vzduch. Prechádzka či šport na čerstvom vzduchu sú vždy osviežujúce a pomôžu tvojej mysli zrelaxovať a načerpať energiu. Počas kráčania na ceste k úspechu je veľmi dôležité aj relaxovať a dobiť sa energiou.

Buď vďačný/á za všetko, čo máš a vďaka čomu sa môžeš zlepšovať v živote. Nič v živote nie je samozrejmosť a častokrát si človek začne vážiť niečo, až keď to stratí. Preto – váž si, čo máš a teš sa z maličkostí.

Každý deň je nová šanca pre začiatok niečoho, po čom túžiš. Rob, čo ťa robí šťastným/nou. Ver si a dokážeš všetko, čo chceš. Ak túžiš cestovať, spoznávať a pomôcť svetu, vycestuj na dobrovoľníctvo. Klikni na Mladiinfo, pozri si naše tuesday opportunities ponuky, vyber si ktorá sa ti páči a choď za zážitkami. Máš možnosť ísť do Ázie, kde ťa čaká veľa nových a skvelých skúseností. Poď do toho a zaži dobrodružstvo! 

815 videní