Noví členovia v našom tíme

27. November 2021 | Archív |
1,063 videní

Tím MLADIINFO sa rozrastá o nové posily, ktoré vám v tomto článku predstavíme. Kto sa k nám pridal? Prečo sa rozhodli pre Mladiinfo a aké majú záľuby? To všetko sa dozviete v nasledujúcich krátkych rozhovoroch. 

Ahojte! Ja sa volám Silvia a v Mladiinfo som sa pridala k sending tímu. Momentálne som študentkou marketingovej komunikácie, keďže som chcela študovať niečo kreatívne a praktické, čo ma bude baviť a posunie ma niekam ďalej. Mám vyštudované aj medzinárodné vzťahy na Univerzite Mateja Bela, takže sa trošinku zaujímam aj o politiku. Rada sa venujem aj témam, akými sú ochrana životného prostredia a udržateľnosť, vzdelávanie a rovnosť. Medzi moje obľúbené aktivity patrí čítanie, rada hrám bedminton a ping-pong a v zime milujem snowboardovanie.

Mám rada prácu, kde môžem prispievať k niečomu, čomu verím. Ako 15 ročná som sa vydala na študijný pobyt do USA a odvtedy sa s cestovaním akosi neviem rozlúčiť. Rada stretávam ľudí z iných krajín, učím sa o nových kultúrach a spoznávam nové mestá a miesta. Preto by som rada pomáhala aj iným mladým ľuďom vycestovať do zahraničia a rozširovala povedomie o aktivitách, ktoré Mladiinfo ponúka a sprostredkúva. Teším sa taktiež na nové kamarátstva a spoluprácu so všetkými členmi organizácie a na nové vedomosti a zručnosti, ktoré v Mladiinfo určite získam.

Moje meno je Martina a viem byť komplikovaná povaha, často analyzujem veci do nepríjemných hĺbok, čo sa učím už nerobiť. Ako človek sa, samozrejme, snažím nájsť nejaké svoje miesto vo svete, nie vždy úplne spokojná kam smerujem, čo robím. Mám rada humor a trápno, najviac ma teší, keď niekomu viem spraviť radosť alebo iba jednoducho zdieľať svoje pocity. Tá hĺbavosť ma dosť charakterizuje. Viem hovoriť aj o sebe, ale som lepší poslucháč! Najviac sa teším z maličkostí. Učím sa byť priama, zodpovedna a sebavedomejšia. Vnímam svoje okolie, som empatická, no viem aj totálne vypnúť. Čím som staršia, tým viac zisťujem, že treba ísť do všetkého s chuťou, pozitívne a hlavne odvážne!

V poslednej dobe som začala hľadať najmä zmysluplné dobrovoľníctvo a ľudia v tejto organizácií mi ukázali, že sa netreba ničoho báť. Mladí ľudia spolupracujú s mladými ľuďmi, inšpirujú ich a táto myšlienka sa mi zdala sympatická. Verím, že má zmysel oslovovať a podporovať mladých ľudí a môžeme si tak byť navzájom bližšie. Je tu skvelý kolektív úžasných a šikovných ľudí a jedinečná príležitosť naučiť sa nové veci. Sama by som určite išla hneď na nejaký výmenný pobyt!

Ahojte, volám sa Veronika a študujem na Gymnáziu na Golianovej ulici v Nitre, odkiaľ aj pochádzam. Som v bilingválnej triede, vo štvrtom ročníku. Milujem prírodu a zvieratá a vo svojom voľnom čase rada jazdím na koni, učím sa nové jazyky, háčkujem či šijem, alebo chodím na dlhočízne turistiky. Zbožňujem pocit, keď vyjdem na vrchol hory a som vyčerpaná, ale zároveň nabitá neuveriteľnou energiou, ktorá vyžaruje z prírody.

Keď som videla ponuku asistenta projektového koordinátora v Mladiinfo, hneď ma zaujala. Baví ma byť v kontakte so zahraničím a spoznávať rozdiely, ktoré nás zároveň s ostatnými krajinami cez Európsku úniu spájajú. Myslím, že je krásne vidieť, ako sa jeden od druhého líšime, ale zároveň nachádzame stále nové a nové cesty a možnosti, ako spolupracovať. Preto som sa v rámci zlatej úrovne programu DofE rozhodla skúsiť dobrovoľníctvo v Mladiinfo Slovensko. Som veľmi rada, že som po prihlásení prešla dôkladným pohovorom a táto organizácia ma zobrala pod svoje krídla, pretože práve vďaka našej práci vidím mnohé perspektívy spoločnosti a miesto dobrovoľníctva v jej rámci.

Volám sa Monika, pochádzam z Liptova a študujem marketingovú komunikáciu. Som veľkou fanúšičkou sociálnych sietí, neustále hľadám nové trendy a rada sa učím nové veci. Už odmalička som sa vydala umeleckou cestou, keď som začala hrať na klavíri a písať svoje prvé príbehy alebo básne. Mojim veľkým kamarátom bol štetec, s ktorým sme tvorili skvelý tím a veľké diela. Pred dvomi rokmi ho nahradilo Apple pencil a začala som sa venovať digitalnej kresbe. Kreslím čokoľvek, na čo mám náladu. Pre seba, alebo ostatných. Len tak pre radosť. Najlepšie si oddýchnem pri šálke kávy, s tabletom na kolenách… a Netflixom.Okrem toho, mojou vášňou je aj cestovanie, spoznávanie nových ľudí, kultúr a miestnych kuchýň. Neodmietnem ani žiadny spontánny nápad. Aspoň raz by som si chcela zažiť bláznivý roadtrip s priateľmi alebo kúpiť prvú letenku, ktorá príde pod ruku.

Na Mladiinfo som narazila náhodou a myšlienka neformálneho vzdelávania ma hneď veľmi zaujala. Nakoľko aj ja som hľadala spôsob ako sa realizovať a nazbierať nové skúsenosti. Ako študentka viem, že to môže byť niekedy náročné. V Mladiinfo to možné je a ja sa nemôžem dočkať, ako prispejem mojimi nápadmi a kreativitou.

Veríme, že dievčatám sa v našej organizácií bude páčiť a tešíme sa na spoločné budovanie Mladiinfo!

1,063 videní