Tréningový kurz vo Viedni: “Megaphone: TuneUP your voice louder”

27. November 2017 | Archív |
1,270 videní

Ovplyvňujú náš každodenný život. Vytvárajú naše predstavy o ľuďoch, udalostiach. Píšu vlastné príbehy.

Téma sociálne siete a zručnosti v oblasti sociálnych sietí bola nosnou témou tréningu, ktorý sa konal počas posledného týždňa v októbri v monumentálnom meste Viedeň. Tridsať ľudí z rôznych krajín Európy sa zhromaždilo v kanceláriách hosťujúcej organizácie Mladiinfo Austria, ktorá sa nachádza v okrese Leopoldstadt.

Počas piatich dní účastníci z deviatich rôznych krajín absolvovali kurzy zamerané na získavanie a zlepšovanie zručností v oblasti sociálnych médií, ktoré neskôr môžu zúročiť vo svojich domácich organizáciách.

Hlavnou témou celého tréningu boli dnešné moderné sociálne siete so všetkým čo ponúkajú. Účastníci mali možnosť zúčastniť sa školení o správnom používaní nástrojov pre sociálne siete a taktiež získali cenný prehľad o najnovších trendoch.

Mathias Haas z TEDx Donauinsel obohatil publikum zdieľaním svojich cenných skúseností z oblasti sociálnych sietí a podnikania. Rečník poskytol prehľad o výhodách nástrojov sociálnych médií a optimalizácii Facebook algoritmu s cieľom zvýšiť popularitu miestnych mimovládnych organizácií.

Druhým prednášajúcim bola Alexandra Corbu, ktorá viedla seminár týkajúci sa používania LinkedInu a Instagramu. Vďaka svojim predchádzajúcim skúsenostiam a znalostiam odhrnula záclony tajných trikov týchto sociálnych médií.

Egle Kruliauskaiteová bola hlavným rečníkom v oblasti grafického dizajnu. Podelila sa so svojimi skúsenosťami s využívaním bezplatných grafických nástrojov, ktoré sú voľne dostupné na internete, a ktoré taktiež môžu pomôcť pri vytváraní cenného obsahu.

Účastníčky zo Slovenska

Celá skúsenosť bola podporená o každodenné energizery, workshopy a rôzne společenské aktivity cez, ktoré sme mali možnosť spoznať nových kamarátov a užiť si spoločný čas. Počas podujatia s názvom „intercultural night“ sme mali možnosť dozvedieť sa zaujímavé fakty o všetkých zúčastnených krajinách a taktiež ochutnať národné jedlá, nápoje a zatancovať si národné tance či zaspievať národné piesne.

1,270 videní