Nový ESC program v Rumunsku – Baia Mare

27. May 2023 | Archív |
455 videní

Chcete sa stať dobrovoľníkom v programe Európskeho zboru solidarity? Môžete byť jeho súčasťou a to tentokrát v Rumunsku! Pomôžte nám dosiahnuť časť našej vízie a pracujte spoločne na zlepšení miestnej komunity v Baia Mare.

O PROJEKTE

KDE: Rumunsko, Baia Mare

DĹŽKA: 5 – 7 mesiacov

KEDY:  jún 2023 – december 2023

DEADLINE PRIHLÁŠOK: no deadline

VEK: 18 – 30 rokov

ORGANIZÁCIA: https://www.t4uth.ro/ecs/esc-opportunities/year-2-volunteer-romania-european-solidarity-corps/ 

 

Tvoja úloha

  1. Vytváranie otvorenej a tolerantnej spoločnosti – do práce na téme interkulturality a akceptácie sa zapoja 4 dobrovoľníci: stretnutia na školách a stredných školách, jazykové workshopy, knižné a filmové kluby, akcie na podporu marginalizovanej komunity, kampane na zvyšovanie povedomia o rôznych témach a aktivity vo verejných priestoroch spojené s medzinárodnými dňami.
  2. Rozvíjanie zručností potrebných pre mladých ľudí na nadchádzajúci európsky trh práce – 4 dobrovoľníci sa zapoja do práce na našich oddeleniach „učenia“ a digitálnych zručností: workshopy o písaní životopisov a motivačných listov, role play interviews, workshopy o digitálnych zručnostiach, kybernetickej bezpečnosti, hoaxoch (fake news) a ďalšie aktivity zamerané na zvýšenie schopnosti mládeže z miestnej komunity sa zamestnať.

 

Predpoklady dobrovoľníka

  • vek – 18 – 30 rokov
  • znalosť angličtiny, chuť naučiť sa nové jazyky
  • komunikatívny, priateľský a pozitívny prístup
  • schopný dodržiavať plán, ako aj pripraviť a viesť aktivitu
  • schopnosť pracovať s rôznymi vekovými skupinami

 

 

Ubytovanie a strava

Ubytovanie v prenajatých bytoch spolu s ostatnými dobrovoľníkmi. Byty sa nachádzajú v meste, majú dostupnosť MHD, obchodov… Byty sú vybavené WiFi, nábytkom, posteľami, posteľnými obliečkami, príbormi, toaletnými potrebami. Dobrovoľníci sú zodpovední za upratovanie a údržbu bytu. Všetky výdavky (a nájomné) hradí projekt. Dobrovoľníci dostávajú 150 eur mesačne ako peniaze na jedlo. 

Do určitého limitu sa preplácajú aj medzinárodné cestovné náklady. Dobrovoľníkom odporúčame, aby sa rozhodli pre ekologické cestovanie – aby sa vyhli používaniu lietadiel – keďže súčasťou našej stratégie je aj ochrana životného prostredia. Ekologickému cestovaniu sa poskytuje väčšia finančná podpora. Vreckové 3 eurá na deň.

 

Ako sa prihlásiť

Cez ESC portál tu:

https://youth.europa.eu/solidarity/placement/32213_en

Na prihlášku potrebujete ESC profil, životopis v angličtine.

455 videní