LIVE TALK VI: Čo po škole?

26. April 2021 | Archív |
1,159 videní

Jar so sebou prináša svieže nápady, novú energiu a chuť do života, a preto sa náš ďalší Live Talk bude sústrediť na aktívne využitie vlastného času. Dobrovoľníctvo, letné akadémie, cestovanie či nadobúdanie praktických zručností tvorí len malú časť z množstva aktivít organizovaných pre mladých ľudí. Sleduj náš Live talk VI. na tému Čo po škole a zisti, ako môžeš aktívne stráviť toto leto aj ty.

O tom ako byť aktívni, nebáť sa zapojiť či vycestovať sa budeme rozprávať s dobrovoľníčkou Biankou Orendáčovou, riaditeľkou Junior Achivement Slovensko a marketingovou koordinátorkou Nexterie. Diskusia bude prebiehať online a môžeš sa do nej zapojiť aj ty.

Ako? Veľmi jednoducho, a to prostredníctvom Facebook Live kde budeme našu diskusiu vysielať naživo. Na koho sa môžeš tešiť?

Bianka Orendášová

“Moje meno je Bianka, počas strednej školy som bola členkou študentskej rady a tiež som pôsobila ako dobrovoľníčka, kde som pracovala s deťmi v krízovom centre a ľuďmi s hendikepom. Taktiež som sa zúčastnila viacerých youth exchanges v Litve, Turecku, Fínsku a workcampu vo Francúzsku. 

Po maturite som nešla na vysokú školu, ale strávila som rok v Indonézii ako Darmasiswa študent, kde som sa učila Indonézsky jazyk, cestovala a spoznávala novú kultúru.

Momentálne sa nachádzam v hlavnom meste Turecka, Ankara ako ESC dobrovoľník na 2 mesiace.”

Eva Vargová

Eva je riaditeľkou vzdelávacej organizácie Junior Achievement Slovensko. Pôsobila v oblasti vzdelávania v rôznych slovenských a medzinárodných organizáciách, vrátane Cambridge University. Žila v USA, UK a na Novom Zélande. Venuje sa rozvoju osobnostných kompetencií, tvorivosti, podnikavosti a finančnej gramotnosti. Verí, že investícia do kvalitného vzdelávania v mladosti je to najlepšie, čo môžeme pre seba a túto krajinu urobiť. Vo voľnom čase sa venuje štúdiu, svojim psíkom a behu.  

Junior Achievement Slovensko (JA Slovensko) je vzdelávacia organizácia, ktorá sa venuje rozvoju podnikavosti, finančnej gramotnosti a ekonomického myslenia žiakov a učiteľov na Slovensku. Ich programy ponúkajú preventívne riešenia pre zamestnanosť mládeže. Má viac ako 388 000 úspešných absolventov za 28 rokov na Slovensku. Tiež je súčasťou celosvetovej siete 115 krajín JA Worldwide a súčasťou siete 41 európskych krajín JA Europe. Už 100 rokov po celom svete prináša skúsenosti v oblasti pracovnej pripravenosti, finančnej gramotnosti a podnikania. 

Ráchel Magálová

“Som veľkou fanúšičkou neformálneho vzdelávania, aj preto som už 2. rok študentkou rozvojového programu Nexteria Leadership Academy a od začiatku roka v Nexterii pracujem na marketingovej pozícii. Snažím sa nadväzovať dlhodobé partnerstvá s podobnými organizáciami a dostať naše programy do povedomia mladých šikovných ľudí vo všetkých regiónoch Slovenska. Okrem toho sa venujem grafickému dizajnu a študujem marketing. Keď to ešte bolo možné, viedla som malé joga centrum v Bratislave v čom som tiež našla veľkú záľubu a joge sa venujem aktívne aj vo svojom voľnom čase.”

Nexteria je neziskové združenie, v ktorom veria, že aktívni a vzdelaní ľudia sú kľúčom k zlepšeniu budúcnosti Slovenska. Preto už 12 rokov pripravujú a podporujú novú generáciu slušných a schopných mladých lídrov a líderiek v rôznych oblastiach a prepájajú ich s praxou.

Cez workshopy a kurzy s top lektormi, diskusie s odborníkmi, projekty v praxi v uznávaných slovenských firmách a komunitu aktívnych ľudí rozvíjajú študentov, aby sa z nich stali lídri v rôznych oblastiach a pripravujú ich, aby menili svoje okolie k lepšiemu. Aktuálne prebieha prihlasovanie do offline rozvojového programu Nexteria Leadership Academy pre aktívnych vysokoškolákov a maturantov. Prihlásiť sa môžeš aj ty prostredníctvom tohto linku.

Nezabudni nás sledovať už tento štvrtok 29. Apríla o 18:30! Prichystaj si svoje otázky, Bianka, Eva a Ráchel ti radi dajú odpoveď už počas Mladiinfo Live Talk VI. 

Tešíme sa na teba!

1,159 videní