Skúsenosť, vďaka ktorej vykročíte zo svojej komfortnej zóny

26. April 2019 | Experience Valuable Sharing |
2,221 videní

,,Cestovať? Spoznávať nových ľudí? Obohatiť sa o nové skúsenosti a zážitky… a to všetko ZADARMO?“ 

Presne toto prebiehalo hlavou aj mne, keď som sa dopočula o Erasmus programoch. ,,No jasné v tom bude nejaký háčik. Určite sa musím šprtať od rána do večera, musím mať vynikajúci prospech v škole a podobne…“  Keď mi prišiel mail o prijatí na training Coaching the Learning v Španielsku, na vlastnej koži som sa presvedčila, že toto nie je vôbec pravda.

Tento kurz bol určený pre mentorov, ktorí chceli zdokonaliť vo svojom obore, no zároveň aj pre tých ktorí sa mentoringu ešte len rozhodli venovať.  Spolu s ďalšími 23 účastníkmi zo 17 krajín Európy sme sa zúčastnili každodenných diskusií o otázkach, ktoré nás posúvali ďalej nielen v našom profesijnom, ale aj osobnom živote. Naši španielski “coachi” si pre nás pripravili mnoho zaujímavých aktivít vo forme energizerov alebo ice-breaking games, a tak sa náš kolektív zcelil (dokonca aj napriek veľkým vekovým rozdielom).

Vďaka tejto zahraničnej skúsenosti som vykročila zo svojej komfortnej zóny (o ktorej každý toľko hovorí), pochopila som, že dobrovoľníctvo prináša benefity nie len tým, ktorým pomáhame, spoznala som mnoho nových ľudí s ich vlastnými príbehmi a hlavne sa naučila SAMOSTATNOSTI.

2,221 videní