Len spolu napredujeme! Stretnutie členov Mladiinfo a naše spoločné potulky po Dolnom Kubíne.

23. September 2020 | Naše aktivity |
1,251 videní

Mladiinfo, ako mládežnícka organizácia, má na Slovensku tri pobočky. Jedna z nich sa nachádza v Bratislave v Mlynskej doline, zvyšné dve sú v Dolnom Kubíne a v Ružomberku. Práve my, členovia prvých dvoch pobočiek sme sa rozhodli, že spolu zorganizujeme menší teambuilding zameraný na budúce aktivity a spoluprácu Mladiinfo. Predovšetkým však šlo o príjemné spoznanie mesta, predstavenie STREDCO coworkingového centra v Dolnom Kubíne a v neposlednom rade aj o kamarátske stretnutie. 

Mladiinfo Dolný Kubín spadá pod záštitu nášho predsedu Ondreja Mäsiara, ktorý sa dá nazvať rodeným Dolnokubínčan. V tomto meste býva už niekoľko rokov, preto sa rozhodol po založení Mladiinfo pobočke v Bratislave, založiť ďalšiu v jeho meste v Dolnom Kubíne. 

Spolu s Lenkou, našou mentorkou pre zahraničných dobrovoľníkov, sme sa vydali preskúmať toto mesto spolu s Ondrejom. Naša prvá zastávka bola rýchla, no zato intenzívna. Členovia Mladiinfo Dolný Kubín nám predstavili ich spoločné priestory, v ktorých tvoria a stretávajú sa. Spolu s ich dobrovoľníkmi zo zahraničia, ktorí sú práve v Dolnom Kubíne, nám porozprávali viac o celom nápade vzniku tohto miesta. Musím povedať, že sa im jeho zrealizovanie podarilo. Ročne tu hostia desiatky dobrovoľníkov, ktorí spoločne zveľaďujú toto miesto svojimi kreatívnymi nápadmi a postrehmi. Kancelária pôsobí naozaj zahranične a plní svoju funkciu na jednotku.

Dozvedeli sme sa tiež, ako funguje coworkingové centrum a kto všetko sa môže stať jeho súčasťou. Ak budete mať chuť, pokojne sa v Kubíne zastavte a využite toto miesto na prácu. Je to jednoduché a rýchle. Stačí napísať mail alebo zavolať. Kontaktné údaje sú na Facebookovej stránke coworkingového STREDCA.

Po informačnej hodinke v kancelárií Mladiinfo Dolný Kubín sme sa spolu s ich členmi a zahraničnými dobrovoľníkmi, ktorí v Dolnom Kubíne pôsobia na základnej či strednej škole a pomáhajú s výučbou jazykov, presunuli na akčnejšiu časť nášho denného poznávacieho teambuldingu. Celý Dolný Kubín sme si pozreli na kolobežkách a stihli sme sa prejsť aj po slávnom drevenom  meste. Vraj, ak ste niekedy boli v Dolnom Kubíne, ale neprešli ste sa po tomto moste, akoby ste v Kubíne ani neboli. Po ochutnaní najlepšej zmrzliny v centre mesta, kde sme si najskôr vystáli 15 minútový rad, sme sa pomaly lúčili a opúšťali Dolný Kubín, samozrejme plní radosti zo spoznania nových dobrovoľníkov, mesta a ďalšieho centra Mladiinfo. 

Ďakujeme Dolný Kubín a vidíme sa zas!

Autorka: Patrícia Repáňová 

 

1,251 videní