Naše Mladiinfo blogerky

23. March 2020 | Experience Valuable Sharing |
1,293 videní

DOMINIKA:

“Povedz nám 10 viet, ktorými by si opísala svoju osobnosť” 

Ahojte! Som študentkou vysokej školy v Bratislave, kde sa venujem marketingu. Ten som si vybrala preto, lebo ide o veľmi dynamický a kreatívny odbor. Štúdium ma baví, no rozhodne mu nevenujem všetok svoj voľný čas. Keď mám možnosť, utekám do prírody. Pôvodne pochádzam z Terchovskej doliny, takže Malá Fatra je miestom mojich voľných víkendov a tiež miestom myšlienok. Od malička som bola vedená k športu. Najviac ma baví beh, joga, lyžovanie, ale aj splav riek. Posiaľ nesplneným snom však ostáva jazdenie na koni. Milujem cestovanie, indickú kuchyňu, čítanie kníh a nepohrdnem ani pohárom dobrého vínka. 

“Čo ťa baví na písaní a kreatívnej tvorbe?”

Od nepamäti som čítala veľa kníh a v nich spoznávala dobrodružné príbehy rôznych protagonistov. Po čase som si začala vymýšľať vlastné príbehy, ktoré som sestre opakovala a ona ich trpezlivo počúvala. Práve jej vďačím za svoju vášeň k písaniu. Od vtedy sa mu venujem viac menej aktívne. Som názoru, že ak v rozprávaní dôjdu slová, písanie ich vie znova oživiť. Vďaka odboru, ktorý študujem som s písaním a kreativitou neustále v kontakte a snažím sa v tom zlepšovať. Osobne pociťujem, že je v mojom živote akousi pridanou hodnotou. Doma napríklad často kutilujem a dávam veciam nové využitie, čím si nielenže trénujem kreativitu a vynaliezavosť, ešte som aj eco friendly!

“Prečo si sa rozhodla pre Mladiinfo Slovensko?” 

Mladiinfo sú mimovládna organizácia, ktorá dáva možnosť mladým ľuďom vyskúšať si dobrovoľníctvo v zahraničí na báze reciprocity. Vždy som obdivovala ľudí, ktorí makajú nezištne pre dobro iných. Zároveň využívajú svoj intelekt a vedomosti, aby sa zlepšovali a ťahali hore aj druhých. V dnešnom svete je takéto prostredie veľmi cenné. A tak som si povedala, prečo sa nepridať?

Pozrite si Dominikin instagram – TU

PATRÍCIA:

“Povedz nám 10 viet, ktorými by si opísala svoju osobnosť” 

Považujem sa za veselého človeka s troška šialeným typom sarkazmu. Život beriem s ľahkosťou extroverta. Z čoho vyplýva aj fakt, že som rada v spoločnosti ľudí, či už mojich známych a kamarátov, alebo iných členov posádky. Nerobí mi problém zoznámiť sa s ľuďmi, ktorých nepoznám a prebrať s nimi hoc aj nekonečnosť vesmíru. Moje znamenie v horoskope ma charakterizuje ako slobodnú dušu, čomu začínam pomaly veriť. Milujem cestovanie a spoznávanie nových kultúr. Milujem exotické jedlá, ktorých chuť som nikdy predtým nepoznala. Mojím cestovateľským snom je návšteva Aljašky a Nového Zélandu. Samozrejme, viem byť aj zodpovedná, najmä čo sa týka práce a školy. Som pracovitá, občas sama seba nazývam “makačkou”, čim sa vždy povzbudzujem pri učení na skúšky. Mojím životom ma sprevádza motto: „Čo môžeš urobiť dnes, neodkladaj na zajtra!” 

“Čo ťa baví na písaní a kreatívnej tvorbe?”

Na písaní ma baví voľnosť, sloboda a relax, ktoré mi poskytuje. Ide o prúd myšlienok, ktoré si človek nemusí uchovať v hlave len pre seba, ale dá ich na papier, resp. v dnešnej modernej dobe do “wordu”. So svojimi myšlienkami, názormi a postojmi sa zverí svojim čitateľom. Preferujem písanie pre ľudí, pred písaním „len tak do vetra“. 

“Prečo si sa rozhodla pre Mladiinfo Slovensko?”

Neziskovú organizáciu Mladiinfo Slovensko som sledovala už dlhší čas na sociálnych sieťach. Páči sa mi ich spôsob komunikácie s mladými ľuďmi a najmä to, čo pre nich robia. Vysielajú dobrovoľníkov do celého sveta, aby aj oni spoznali, ako sa žije v iných krajinách. Považujem to za pozitívum pre každého mladého človeka, pretože cestovanie vás naučí mnohým veciam, napríklad zodpovednosti, samostatnosti a v niektorých prípadoch aj väčšej komunikatívnosti. Preto som sa rozhodla podieľať na tejto, z môjho pohľadu, prínosnej aktivite priamo v centre diania. 

Pozrite si Paťkin instagram -> TU

1,293 videní