Dobrovoľníctvo sa oplatí!

22. June 2022 | Archív |
779 videní

Našou organizáciou prešlo už množstvo dobrovoľníkov, preto si veľmi ceníme spätný feedback. Myslíme si, že je taktiež veľmi dôležité zdieľať svoje zážitky a skúsenosti, nech sú akékoľvek. O to viac nás teší, keď počujeme nadšenie a spokojnosť. O svoje skúsenosti z dobrovoľníctva sa s nami podelila ďalšia dobrovoľníčka. Tentokrát bude reč o meste Marche-en-Famenne v Belgicku, kde sa Anna Poletová zúčastnila projektu organizácie “Association des Compagnons Bâtisseurs”, a to v období od prvého marca 2021 až do januára 2022. Teraz ti povie, na čom všetkom sa podieľala a kde všade pracovala. 

Ahoj, milý/á budúci/a dobrovoľník/čka!


Možno ešte o tom nevieš a nepočítaš s touto možnosťou, ale dúfam, že môj príbeh a príbehy ostatných účastníkov ESC programu Ťa presvedčia o tom, že vycestovať za dobrovoľníctvom je to najlepšie rozhodnutie v živote, ktoré Ti môže len dať viac. Viac priateľov z rôznych kútov sveta, známych, životných skúseností, jazykových zručností, neopakovateľých zážitkov, výletov, príbehov…

Pred rokom som bola v podobnej situácii asi ako Ty teraz. Nevedela som ktorým smerom sa uberať a kde vlastne začať. Keď som si našla svoj projekt na stránke Európskeho zboru solidarity, stále som váhala, či do toho ísť. Nakoniec som však prihlášku odoslala a od tohto momentu sa môj život navždy zmenil. Je toho naozaj veľa, v čom ma môj projekt obohatil a aké nové cesty mi ukázal, ale chcem sa s Tebou podeliť o moje pracovné skúsenosti. Pôsobila som v jednej turistickej kancelárii v belgickom mestečku Rochefort a za tých 11 mesiacov sa tam odohralo naozaj mnoho. Tu je zopár aktivít, ktorých som bola súčasťou, a ktoré nebudú chýbať v mojom budúcom životopise.

Podieľala som sa na príprave prvého ročníka festivalu Microadventure, čistila som a šoférovala turistický vláčik, tancovala v kostýme Šmolka a snehuliaka na rôznych podujatiach, pripravovala logistiku a pódia pre lokálne hudobné skupiny počas leta, sprevádzala a navigovala turistov po najznámejších miestach v okolí a nádherných turistických chodníkoch, stretla známych belgických komikov, karikaturistov, moderátorov počas toho ako som mala možnosť byť v zákulisí na rôznych akciách, čapovala som belgické pivo počas koncertov, pomáhala miestnym ľuďom s upratovaním po záplavách a ďalej sa už nejdem rozpisovať.

Neboj sa tento rok vykročiť za niečím neznámym a vyskúšaj si dobrovoľníctvo na vlastnej koži! A naozaj sa nemusíš ničoho obávať, so všetkými potrebnými dokumentami a záležitosťami Ti v Mladiinfo veľmi radi pomôžu a poradia.

Tak čo? Ideš do toho? Čakám na Tvoje svedectvo z dobrovoľníckeho projektu!

 

Ak máš nejaké otázky, neváhaj nás kontaktovať, nájdeš nás na našej FB stránke aj na Instagrame.

779 videní