3 neobyčajné benefity dobrovoľníctva

22. February 2022 | Archív |
665 videní

Rozmýšľaš nad dobrovoľníctvom ale stále si sa úplne nerozhodol/a? Čo ti dobrovoľníctvo prinesie? S akými výhodami sa stretneš, keď sa zúčastníš dobrovoľníctva?

V tomto článku sa dozvieš pozitíva dobrovoľníctva o ktorých si možno ešte nepočul alebo si sa nad nimi nikdy nezamyslel. 

Môžeš získať zaujímavé kontakty

Dobrovoľníctvo je väčšinou spojené so spoznávaním nových ľudí a vytváraním medzinárodných priateľstiev.  Napadlo Ti však niekedy, že cez vycestovanie na dobrovoľníctvo môžeš spoznať ľudí aj z tvojej brandže, získať kontakty v odbore, ktorý ťa zaujíma či rozšíriť si svoje obzory v nepoznanej oblasti? Je to dobrý spôsob ako nadobudnúť nové znalosti, ktoré ti pomôžu v budovaní kariéry a osobnom raste. Ďalšou pozitívnou stránkou je, že dobrovoľníctvom rozvíjaš svoje sociálne zručnosti a zbavíš sa tak napr. stresu pred vystupovaním. Dobrovoľníctvo je tiež super príležitosťou ako spoznať nových ľudí v oblasti, v ktorej si nováčikom. Tvoja sieť kontaktov sa tak môže rozrásť a to Ti môže napomôcť v Tvojom napredovaní.

Nabuď svoju kariéru!

Všetci vieme, že v tejto dobe je častokrát nevyhnutné mať skúsenosti ešte predtým ako začneš svoju prvú platenú prácu. Pracovný trh je presýtený v mnohých odboroch a tak je len na Tebe ako vynikneš! Dobrovoľníctvo ti ponúka možnosť ako využiť voľný čas a začať tak prácou na sebe. Stane sa tiež zaujímavou položkou v Tvojom životopise. Môžeš tým získať aj odľahčenú tému o ktorej budeš rád rozprávať na pohovoroch, ktorých sa zúčastníš. U zamestnávateľa Tvoja predošlá aktívnosť určite neostane nepovšimnutá. 

Oddych od všedných dní 

Žijeme v rýchlej dobe, ktorá nás poháňa k prehnanej výkonnosti a produktivite. To sa potom neskôr podpíše na našom vlastnom zdraví. Vedel/a si o tom že dobrovoľníctvo má aj výhody pre duševné či fyzické zdravie? Sociálne kontakty, ktoré nadobudneš môžu mať pozitívny vplyv na Tvoju celkovú psychickú pohodu. Meraním hormónov a mozgovej aktivity vedci zistili, že byť nápomocný druhým prináša obrovské potešenie. Taktiež dobrovoľníctvo dvíha sebavedomie vďaka pocitu úspechu pri dobre odvedenej práci pre komunitu. V akeľkoľvek životnej situácií sa nachádzaš, dobrovoľníctvo ti môže priniesť nový pohľad na veci a dodá Tvojmu životu viac chuti! 

Tak čo? Presvedčili sme Ťa vycestovať na dobrovoľníctvo? 

Práve teraz mám otvorené dobrovoľnícke ponuky do Ugandy, Kene či Filipín. Stačí sa len prihlásiť. Všetky informácie nájdeš v našich aktuálnych ponukách na webe a na sociálnych sieťach.

Poď na dobrovoľníctvo s nami!

665 videní