Nové ponuky v nemeckom meste Dortmund

18. March 2022 | Archív |
1,065 videní

V dnešných zvláštnych časoch sa zíde šikovný dobrovoľník už v každom rohu Európy. Ak si chceš oprášiť nemčinu alebo sa ešte zdokonaliť v tomto jazyku, neváhaj a využi príležitosť dobrovoľníctva v nemeckom veľkomeste Dortmund – umeleckom a kultúrnom centre západného Nemecka. Ďalšia zaujímavá ponuka je na dosah. Momentálne sú otvorené 2 pozície, ktoré ponúkajú kultúrne aj mediálne vyžitie. Inštitút uvíta každého s vlastnými nápadmi. 

 

O PROJEKTE

KDE: Nemecko, Dortmund

KEDY: november/december 2022

DĹŽKA: 10-12 mesiacov

STRÁNKA ORGANIZÁCIE: https://www.auslandsgesellschaft.de/ 

 

1. Tvoja úloha

Tvojou úlohou bude vypomáhať v organizácií “Auslandsinstitut” pri mediálnej práci a prezentáciách. Budeš mať možnosť organizovať diskusie, výstavy, stretnutia či semináre s ľuďmi z rôznych krajín. Inštitút sprostredkúva množstvo informácií o „cudzích“ kultúrach a poznatky o živote v iných krajinách Európy a celého sveta. Zúčastníš sa rôznych workshopov, besied, koncertov, výstav a stretnutí. Budeš môcť pracovať na oddelení mediálnej práce, zbierať skúsenosti a poznatky o spôsoboch života napr. v rôznych etnických komunitách. Naučíš sa pripravovať a prezentovať mediálne projekty, letáky, plagáty. Možnosť realizácie vlastných nápadov a projektov.

Kvalifikácia a predpoklady dobrovoľníka

  • komunikácia v nemčine, úroveň B2-C1
  • otvorený, priateľský, ochotný pracovať v tíme
  • so záujmom o medzikultúrny rozvoj
  • vek 20-27

2. Tvoja úloha

Budeš sa angažovať v procese plánovania a organizovania mládežníckych výmenných pobytov a výletov, pomáhať a organizovať študijné cesty a mládežnícke výmenné programy. Zapojíš sa do vzdelávacích aktivít, súvisiacich s projektom na Katedre medzinárodnej výmeny a iných seminárov. Zúčastníš sa informačných veľtrhov a podujatí na školách. Staneš sa členom tímu na študijnom pobyte v Bruseli alebo Berlíne. Cieľom projektu je zvýšiť rešpekt k iným kultúram v Európe prostredníctvom mládežníckych výmenných programov.

Kvalifikácia a predpoklady dobrovoľníka

  • komunikácia v nemčine, vysoká úroveň
  • otvorený, priateľský, ochotný pracovať v tíme
  • so záujmom o medzikultúrny rozvoj
  • vek nad 20

 

Máš nejaké otázky? Napíš nám!

Neváhaj a prihlás sa ihneď!

Pridaj sa k ostatným dobrovoľníkom a vycestuj do zahraničia cez Mladiinfo.sk, ktorá ti rada so všetkým poradí. Svoje životopisy spolu s motivačným listom posielajte v angličtine.

Email: volunteers@mladiinfo.sk

1,065 videní