Oficiálne vyhlásenie Mladiinfo Slovensko k aktuálnej situácii ohľadom COVID-19

18. March 2020 | Archív |
1,098 videní

Oficiálne vyhlásenie Mladiinfo Slovensko k aktuálnej situácii ohľadom COVID-19 

Sloboda a zdravie sú pre nás dôležité hodnoty, no  občas sa môže zdať, že my, mladí, zabúdame aká je ich skutočná hodnota a ako dôsledne sa o nich treba starať. Ako mládežnícka organizácia, ktorej zmyslom je umožňovať mladým vzdelávať sa a rozvíjať sa prostredníctvom dobrovoľníckych projektov a aktivít založených na metódach neformálneho vzdelávania, teraz čelíme zvláštnej situácii – situácii s ktorou sa mnohí z vás, ale aj nás, nikdy nestretli. Zrazu sa dozvedáme o uzavretých hraniciach, prísnych kontrolách či do odvolania úplne uzavretých letiskách a školách. Takisto sa dozvedáme o závažných zdravotných problémom, ktorým je veľká časť svetovej populácie momentálne vystavená. Ako všetci, aj my sme mali plány, pripravené aktivity a projekty a táto situácia nás zasiahla rovnako ako aj vás. 

My sami sme skupina mladých ľudí, podporujúca iných mladých ľudí. A aj keď nás vraj COVID-19 ohrozuje najmenej, aj my cítime nesmiernu zodpovednosť v týchto ťažkých časoch. Cítime ju o to intenzívnejšie, keďže máme vo všetkých kútoch sveta kamarátov, dobrovoľníkov a  kolegov. Momentálne sa neustále stretávame s informáciami o  náraste počtu nakazených osôb a táto situácia sa bytostne dotýka nás všetkých. 

Preto vydávame vyhlásenie, že Mladiinfo zostáva doma! To čo teraz potrebujeme, je byť súdržní a zodpovední voči sebe a svojmu okoliu. Na dobu neurčitú sme svoju činnosť preto obmedzili iba na online aktivity. Všetky aktivity a projekty Mladiinfo Slovensko, ktoré sa momentálne fyzicky nedajú realizovať sa preto rušia a presúvajú na zatiaľ neurčitý termín. Zároveň pozastavujeme ďalšie hľadanie účastníkov na naše dobrovoľnícke mobility a projekty. O to však budeme aktívnejší online, v plnom nasadení doma za počítačmi! Podrobnejšie informácie poskytneme hneď ako to bude možné. 

Dovolíme si týmto apelovať aj na vás, noste rúška, vyhýbajte sa miestam s vyšším počtom ľudí, dodržujte hygienu a buďte trpezliví. Vieme, že aj pre vás je ťažké vydržať doma a so svetom plných možností tam vonku sa stretávať len počas krátkeho nakupovania potravín. No momentálne je to najviac, čo pre spoločnú budúcnosť môžeme urobiť.

My v Mladiinfo Slovensko veríme, že odoprenie si chvíľkovej „slobody“ vie priniesť priaznivé výsledky pre nás všetkých. Momentálne dokážeme svet zachrániť z domu od gauča pri pozeraní našich obľúbených seriálov či čítaní obľúbených knižiek. Tak do toho! Zvládneme to a až kríza pominie, znovu otvoríme bránu dobrovoľníkom, znovu vám pomôžeme získať nové vedomosti a skúsenosti, úžasné spomienky a priateľov. Nevieme sa dočkať.

1,098 videní