Mladiinfo Live Talk III. | Čo je to sociálne podnikanie?

16. January 2021 | Experience Valuable Sharing |
973 videní

Je tu Nový Rok a s ním aj nový Mladiinfo Live Talk! Sledoval/a si naše predchádzajúce dva Mladiinfo Live Talks o dobrovoľníctve? Teraz je tu pre teba Mladiinfo Live Talk III. s čerstvou témou – sociálne podnikanie.

Sociálne podnikanie je na Slovensku stále slabo rozvinutá oblasť podnikania, ktorá však zohráva kľúčovú úlohu pri riešení súčasných ekonomických, ekologických a spoločenských výziev. Čo je vlastne to sociálne podnikanie? Komu pomáha a prečo by ťa malo zaujímať? Všetko, čo chceš vedieť o sociálnom podnikaní, o tom prečo sa tomuto druhu podnikania venovať, kde na to vziať a ako začať, sa dozvieš v Mladiinfo Live Talk III. vo štvrtok 21. januára o 18.30.

Pozvanie na náš Mladiinfo Live Talk tentokrát prijali dvaja mladí inšpiratívni hostia priamo z brandže, ktorí ti odhalia tipy a triky ako začať vlastný sociálny podnik, ale aj to ako si udržať dlhoročný podnikateľský úspech. Diskusia bude prebiehať online a môžeš sa do nej zapojiť aj ty.

Ako? Veľmi jednoducho, a to prostredníctvom Facebook Live kde budeme našu diskusiu vysielať naživo. Na koho sa môžeš tešiť?

Dominika Horňáková, zakladateľka Šumné.sk ?
Dominika sa venuje témam strategickej filantropie, projektovému manažmentu a vedeniu ľudí. Vo svojom voľnom čase rozbieha projekt Šumné orientovaného na prenájom kvalitného a lokálneho oblečenia s cieľom priniesť ďalšiu alternatívu ako sa obliekať udržateľne, šetriť prírodné zdroje či svoje peňaženky.
Vo svojom živote sa riadim heslom: “Pokiaľ niečo vyslovene nie je nemožné, musí existovať spôsob, ako sa to dá uskutočniť“. Preto mám rada výzvy a projekty, ktorými môžeme posúvať nielen svoje vlastné hranice, ale aj hranice v danej oblasti.

? Petra Rendková, manažérka projektu Aktivita zvyšuje úspech ?

Petra je podnikateľka, politologička, a okrem iného dlhoročná zástupkyňa študentov v rôznych akademických organizáciách a tiež manažérka národného projektu Ministerstva školstva – Aktivita zvyšuje úspech.

? Martin Vasko, zakladateľ Precious Plastic Slovakia ?

Martin má 24 rokov, pochádza z dediny zo Spiša – Harichovce, ktorá je zároveň základňa projektu Precious Plastic Slovakia. V roku 2019 vyštudoval strojnícku fakultu na TUKE.
“Náš projekt Precious Plastic Slovakia bol založený v roku 2018 s cieľom pracovať na nízkonákladovom riešení recyklácie plastov na miestnej úrovni. Iniciatíva Precious Plastic vznikla v Holandsku, ktorou sme sa inšpirovali a priviedli ju na Slovensko. V súčasnej dobe prevádzkujeme drvič a vstrekovací stroj, vyrábame menšie predmety z recyklovaného plastu. Taktiež vyvíjame formy pre vstrekovanie a vyrábame diely pre drvič, aby sme aj ostatným ľuďom umožnili a zjednodušili spustiť ich vlastný recyklačný biznis. Náš tím sa skladá aktuálne z 6 ľudí.”

? Karolína Fabianová, komunikačná manažérka Mladiinfo Slovensko a moderátorka LIVE TALK III. ?

“Ahoj! Moje meno je Karolína a súčasťou Mladiinfo som od jesene roku 2019. Mojou úlohou je koordinovať naše sociálne siete a web, komunikovať s partnermi, vytvárať obsah a sledovať dosah.”

? Michaela Anna Jurkovičová, dobrovoľníčka Mladiinfo Slovensko a moderátorka LIVE TALK III. ?

“Som nadšencom programu Erasmus+ a vďaka viacerým výmenným pobytom v zahraničí som zistila, ako sa dajú veci robiť inak a lepšie. Prostredníctvom Mladiinfo by som chcela moju skúsenosť posunúť ďalej, motivovať a podporiť ďalších mladých ľudí k vycestovaniu do zahraničia, zbieraniu nových skúseností a prekonávaní samých seba.

Verím, že vďaka Mladiinfo budem mať možnosť prispieť k zmene k rozvoju mladých ľudí a spoločnosti.”

Čo všetko takéto podnikanie obnáša a aké má výhody? Čím sa líši od bežného podnikania? To a o mnoho viac sa dozvieš už vo štvrtok 21. Januára o 18:30! Prichystaj si svoje otázky, Petra a Martin sú pripravení ich odpovedať priamo počas Mladiinfo Live Talk III.

Tešíme sa na teba!

973 videní