FAQ: Čo ponúka nový projekt KLIK a prečo by si sa ho mal zúčastniť

15. June 2021 | Archív |
1,112 videní

Prinášame ti prehľad otázok a odpovedí k blížiacemu sa projektu KLIK, ktorý sa zameriava na tvoj osobnostný a pracovný rozvoj. Prečítaj si, prečo by si si ho rozhodne nemal nechať ujsť.

Čo je to KLIK?

KLIKje online udalosť, ktorú organizuje Mladiinfo Slovensko pre študentov maturitných ročníkov stredných škôl a vysokoškolských študentov bakalárskeho štúdia. Cieľom je inšpirovať študentov k tomu, aby letné prázdniny strávili aktívne a využili možnosti vzdelávania a získavania nových zručností, ktoré sú pre nich dostupné na Slovensku a v zahraničí.

Prečo vznikol KLIK? 

Veríme, že momentálne sa mladí ľudia viac ako kedykoľvek predtým potrebujú dozvedieť o existujúcich možnostiach vzdelávania a nadobúdania praktických zručností. Leto 2021 je preto unikátny čas, kedy sa mladí ľudia môžu vzdelávať a realizovať.

Pre koho je KLIK určený?

Pre teba! Mladého človeka, ktorý hľadá možnosti ako sa vzdelávať a rozširovať svoje obzory počas tohto leta.

Kde a kedy sa koná?

Event bude 17.6. 2021 od 17:00 do 19:00 a bude streamovaný online cez ZOOM.

Čo sa na ňom dozviem?

Počas tejto online udalosti sa budeš môcť prepojiť s organizáciami, ktoré pracujú v oblasti neformálneho vzdelávania mládeže.  Budú ti tiež predstavené existujúce príležitosti na leto 2021, do ktorých sa môžeš zapojiť. Dozvieš sa o rôznych možnostiach sebarozvoja či nadobúdania zručností.

Aký bude program?

Hlavný program pozostáva z prednášok,  kde ti mladí ľudia odprezentujú svoje inšpiratívne príbehy a tiež sa podelia o svoje skúsenosti, ktoré nadobudli pomocou neformálneho vzdelávania.
V tzv. breakout rooms sa môžeš stretnúť a priamo porozprávať s konkrétnymi organizáciami, ktoré ti odprezentujú ich letnú ponuku a poskytnú ti odpovede na všetky tvoje otázky. Medzi organizácie, ktoré sa  KLIK-u zúčastnia patrí napr. : SAIA, INEX. NEXTERIA, Za hranie s hudbou, AIESEC, AJ ty v IT! 

Ktorí spíkri vystúpia?

V prvej časti sa môžeš stretnúť s 5 inšpiratívnymi mladými hosťami :

  • Emma Miklášová (študentka posledného ročníka LEAF Academy, organizátorka TEDxYouth@Bratislava 2020)
  • Michaela / JAšterka Menny (cestovateľka, Instagramerka, Blogerka)
  • Dominik Hamaj (spoluzakladateľ Slovenskej asociácie pre rozvoj inovácií vo vzdelávaní)
  • Paulína Vicenová (študentka z Partizánskeho, jej Oxfordský sen)
  • Lucia Dutková (dobrovoľníctvo, práca v Mladiinfo)

V ďalšej časti sa budeš môcť stretnúť s predstaviteľmi 7 organizácií (Mladiinfo Slovensko, SAIA, Nexteria, INEX, Za hranice s hudbou, AIESEC a Aj Ty v IT).

Ako fungujú workshopy?

Je pre Teba pripravených niekoľko špeciálnych workshopov, ktoré ti budú nápomocné v zlepšení zručností, ktoré sa ti môžu zísť v škole, ale aj neskôr v zamestnaní. Workshopy sú kapacitne limitované, dostať sa tam môžeš čo najskoršou registráciou na KLIK. Preto neváhaj a prihlás sa už dnes!

Ako fungujú breakout room-y?

Počas breakout roomov  budeš môcť spoznať organizácie, ktoré sú zapojené do KLIK-u. Tie ti predstavia ich ponuky a zistíš ako sa do nich môžeš toto leto zapojiť aj ty.

Ktoré organizácie tam budú tiež?

Počas online udalosti sa stretneš s organizáciami: SAIA, INEX, NEXTERIA, Za hranie s hudbou, AIESEC, AJ ty v IT! a, samozrejme, s nami!

Ako sa môžem prihlásiť a kedy je deadline?

TU nájdeš všetky potrebné informácie aj registračný formulár na event. Registráciu nájdeš na konci úvodnej stránky.

Prečo sa mám prihlásiť?

Ak nechceš nečinne presedieť leto doma, táto online udalosť je práve pre teba.

Prinesie ti veľa inšpirácie, zistíš prečo sa oplatí byť aktívny, porozprávaš sa s koordinátormi programov, dostaneš rôzne tipy ako sa úspešne dostať do leadership programov, či ako úspešne získať štipendium. Po absolvovaní budeš informovaný o všetkých zaujímavých ponukách,  a potom je už na tebe, ako sa rozhodneš stráviť leto 🙂

Je event anonymný?

Nie, nie je. Z kapacitných dôvodov je potrebné sa zaregistrovať. Nemusíš mať však strach, nikto ťa nasilu nebude vyvolávať ani nič podobné 😉

Je event bezplatný?

Áno, vstup na event je zadarmo. Stačí sa zaregistrovať.

Čo získam?

Môžeš získať veľa zaujímavých tipov a informácií o nových skúsenostiach a príležitostiach. Dozvieš sa o rôznych ponukách ako aktívne a rozumne tráviť leto, či už na Slovensku alebo v zahraničí. Zúčastni sa KLIK-u aj so svojim kamošom/kamoškou, nech si viete leto naplánovať spolu.

Čo môžem vyhrať?

Vyhrať môžeš účasť na inak platených:

  • Online Nexteria Lab
  • Mladiinfo Slovensko Leadership Academy
  • workshop: ako sa odprezentovať s AIESEC

… a super 1-to-1 meeting: 

  • s projektovou manažérkou INEX Miroslavou Zváčovou
  • s jazzovou flautistkou Máriou Rehákovou
  • so skladateľkou a speváčkou Ester Wiesnerovou
  • s líderkou a projektovou manažérkou Mladiinfo Slovensko Ivanou Petriskovou

Kde nájdem viac info?

Viac informácii sa dozvieš na stránke projektu tu. Odporúčame ti sledovať aj náš FB a IG, kde informujeme o novinkách a dôležitých informáciách. 

Posuň info o projekte ďalej! Pozvi svojich spolužiakov/spolužiačky či kamarátov/kamarátky a naplánujte si leto spolu! Budúcnosť máte vo svojich rukách.

1,112 videní