Erasmus days are the best Time to Move

14. October 2020 | Experience Valuable Sharing |
975 videní

Eurodesk je organizácia, ktorá vytvára príležitosti pre medzinárodné vzdelávanie mladých ľudí a povzbudzuje ich k aktívnemu občianstvu. Jedným z ich najznámejších projektov je práve každoročná kampaň Time To Move. O čo v nej ide?

Kampaň Time to Move prebieha každoročne počas celého októbra za účelom informovania mladých ľudí o možnostiach štúdia, stáží a dobrovoľníctva v zahraničí. Počas októbra sa tak spájajú stovky mládežníckych organizácii naprieč Európou a informujú tisíce mladých ľudí o príležitostiach či programoch pre ich osobnostný aj profesijný rozvoj. Cieľom týchto aktivít je predstaviť mladým ľuďom najrôznejšie možnosti, ako môžu ísť do zahraničia, zúčastniť sa medzinárodného projektu, preskúmať Európu alebo získať cenné skúsenosti do budúcnosti.

V predošlých ročníkoch šlo o zaujímavé a interaktívne aktivity, prednášky na školách, kultúrne stretnutia, koncerty, turistiky či večery, kde si mladí záujemci zahrali spoločenské hry a zároveň sa dozvedali o medzinárodných príležitostiach, akými sú Erasmus+, Európsky zbor solidarity alebo DiscoverEU. Tento ročník však bude prispôsobený aktuálnej situácii a teda jeho priebeh bude prebiehať primárne online formou. Nebojte sa, ukrátený o informácie však nebude nijaký záujemca!

K dispozícií tak budú webináre, diskusie, informačné stretnutia alebo osobné poradenstvo. Je možné vykonávať virtuálne dobrovoľníctvo? Ako fungujú semestrálne výmenné pobyty? A čo stáž v zahraničí? Čo môžem robiť, keď skončí pandémia? Na tieto a ďalšie otázky budú odpovedať priamo experti zo spomínanej organizácie Eurodesk a prevedú vás cez aktuálne medzinárodné príležitosti. Pre viac informácii klikni tu.

Zdroj: erasmusdays.sk

Okrem tejto kampane prebiehajú každoročne v októbri aj ErasmusDays. Jedná sa o iniciatívu Európskej únie, ktorou sa snaží zvyšovať povedomie o možnostiach programu Erasmus+ v Európe, ale aj mimo nej. Do iniciatívy sa môže zapojiť akákoľvek vzdelávacia inštitúcia, ktorá chce pomôcť v šírení vízie programu a podeliť sa o svoje vlastné skúsenosti. Konať sa bude od 15. do 17. októbra 2020 a Slovensko sa do nej zapojí po druhýkrát. Pre viac informácii klikni tu.

Pri príležitosti ErasmusDays a Time to Move kampaní, ktoré sa venujú zvyšovaniu povedomia mladých ľudí o medzinárodných mobilitách, výmenách, tréningoch, štúdií, stáží a dobrovoľníctva v zahraničí, sa do iniciatívy tento rok opäť rozhodlo zapojiť aj Mladiinfo Slovensko.

Pripravili sme si pre teba skvelú online diskusiu Mladiinfo Live Talk o Dobrovoľníctve  a foto súťaž, ktorú predstavíme na konci mesiaca! V diskusií sa môžeš tešiť na našich dobrovoľníkov, ktorí budú rozprávať o skúsenostiach, dobrovoľníctve v zahraničí a zážitkoch, ktoré prežili. Vypočuješ si, ako sa ku dobrovoľníctvu dostali oni, ako prebiehal proces výberu a čo im nakoniec takáto skúsenosť priniesla. Zaujíma ťa niečo iné – konkrétnejšie? Môžeš sa ich opýtať sama/sám. Streamovať sa bude na našom FB profile Mladiinfo Slovensko už tento štvrtok 15. októbra o 18.00. Okrem diskusií sme si pripravili pre teba aj súťaž, v ktorej môžeš vyhrať viaceré hodnotné veci, sleduj nás a čoskoro sa dozvieš viac. 

Je október –  čas pohnúť sa! Preto si premysli, kam sa chceš uberať, a nalaď sa na dobrodružstvo. Vyberaj starostlivo, pretože každým krokom určuješ smer svojej budúcnosti. Kontaktuj nás na FacebookuInstagramealebo priamo na webe, a informuj sa o možnostiach rozvoja u nás!

Na sociálnych sieťach sleduj #timetomove2020, #erasmusDays20202 a @mladiinfo Slovensko a inšpiruj sa mladými ľuďmi, ktorí sa už rozhodli!

Tešíme sa na teba!

AUTORKA: Dominika Boková

975 videní