Mladiinfo Live Talk o Dobrovoľníctve

13. October 2020 | Naše aktivity |
973 videní

#ErasmusDays je iniciatívou, ktorá každoročne v dňoch od 15 do 17. Októbra prináša do miest po celom svete podujatia, diskusie, workshopy a rôzne iné udalosti zamerané na oslavu a propagáciu programu Erasmus+ a vzdelávacích inštitúcií v rámci Európy. Zároveň počas celého októbra prebieha aj informačná kampaň Time to Move zameraná na šírenie povedomia o medzinárodnom vzdelávaní, medzinárodnom dobrovoľníctve a o možnostiach stáže v zahraničí.

Tento rok sa do #ErasmusDays2020 a #TimeToMove2020 zapojilo aj Mladiinfo Slovensko a spoločne s našimi dobrovoľníkmi priamo zo zahraničia vám prinášame náš prvý Mladiinfo Live Talk o Dobrovoľníctve! (klikni na odkaz)

Všetko čo o chceš vedieť o dobrovoľníctve v zahraničí, o programe Erasmus+ alebo o Európskom Zbore Solidarity, ako aj o ďalších aktivitách Mladiinfo Slovensko máš teraz jedinečnú šancu sa dozvedieť v Mladiinfo Live Talk vo štvrtok 15. Októbra o 18.00. 
Náš Live Talk s dvoma inšpiratívnymi dobrovoľníkmi Mladiinfo Jankou a Nikolasom bude prebiehať online a pripojiť sa k nám môžeš veľmi jednoducho prostredníctvom Facebook Live kde budeme našu diskusiu vysielať naživo. Na koho sa môžeš tešiť? 

Jana Rýsová, ESC dobrovoľníčka v Belgicku
“Po úspešnom ukončení vysokej školy som sa rozhodla, pred tým ako naplno vhupnem do pracovného života, zúčastniť dobrovoľníckeho projektu. To sa mi aj podarilo. Momentálne sa nachádzam v meste Oudenaarde v Belgicku. Pracujem resp. dobrovoľníčim v organizácii s názvom The Outsider. Ide o poskytovateľa outdoorových aktivít a podujatí, s ktorými im pomáham. Napríklad pracujem ako inštruktorka resp. dozor na lezeckej veži (konštrukcia. kde sú návštevníci zaistení na lane a zdolávajú rôzne prekážky), prípadne vysvetľujem ako správne používať kajak, pracujem tiež s deťmi, ktoré sem prichádzajú počas prázdnin a na rôzne zážitkové tábory a pod. Môj projekt začal koncom júna tohto roku, takže som tu už pomaly 3 a pol mesiaca.” 

Nikolas Varga, ESC dobrovoľník v Rumunsku
“Ahojte! Volám sa Nikolas mám 23 rokov a aktuálne som dobrovoľník v Rumunsku. Nachádzam sa v meste Cristuru Secuiesc v Transylvánii. Mojou úlohou v organizácií je spravovať miestnu webovú stránku Keresztur.info a zisťovať čo nové je v regióne. Nakoľko je momentálna COVID situácia, tých podujatí nie je veľa, ale napriek tomu sa snažím písať články, čo robíme ako dobrovoľníci.” 

Dajana Dimitrieska, koordinátorka Mladiinfo Slovensko
“Volám sa Dajana a pôsobím ako koordinátorka pre vysielanie dobrovoľníkov do zahraničia cez program European Solidarity Corps v Mladiinfo Slovensko. Sama som bývalá dobrovoľníčka, absolvovala som aj krátkodobé aj dlhodobé dobrovoľníctvo a rada posúvam moje nadšenie ďalej.⠀ Rada odpoviem na každú otázku ohľadom ESC, pomôžem ti nájsť si ten správny projekt a poradím ako si pripraviť motivačný list, resp. pripraviť sa na pohovor.” 

Aké také dobrovoľníctvo vôbec prebieha? Na aký dobrovoľnícky projekt sa naši dobrovoľníci vybrali? Čo všetko to obnášalo? A čo im to naopak prinieslo? To a o mnoho viac sa dozvieš už vo štvrtok! Prichystaj si svoje otázky, Dajana ako aj Janka s Nikolasom sú pripravení ich odpovedať priamo zo Slovenska, Belgicka a Rumunska. 


Tešíme sa na teba! 

973 videní