Urob niečo pre krajanov v Petrovci

13. April 2016 | Archív |
1,452 videní

Pre dvoch Slovákov/Slovenky ponúkame v spolupráci s Úradom pre Slovákov žijúcich v zahraničí a organizáciou YMCA Báčsky Petrovec originálny projekt v meste našich krajanov.

Pre koho: mladí ľudia (18 – 30)
Kde: mesto Báčsky Petrovec so silným zastúpením Slovákov, Srbsko
Kedy: 1.9.2016 – 31.7.2017 (11 mesiacov)
Hradené: ubytovanie, strava, vreckové 56 eur, poistenie, cestovné náklady
Prihlášky do: 29.5.2016

erasmus-plus

ymca_serbia

urad_pre_slovakov_logo

Ideálny kandidát

Iniciatívny a aktívny dobrovoľník s nápadmi, s chuťou žiť v menšom meste a pracovať s mladými ľuďmi. Mesto má približne 7000 obyvateľov z ktorých až 90% sú Slováci. Väčšie mestá ako Novy Sad a Belehrad sú vzdialené len niekoľko kilometrov. Zaujímavé susediace krajiny Chorvátsko, Bosna a Hercegovina, Čierna Hora, Macedónsko, Bulharsko, Rumunsko, Maďarsko ponúkajú zaujímavý región s perspektívou cestovania a poznávania Balkánu, jeho obyvateľov, kultúry a jazyka. Projekt môže byť zaujímavý pre absolventov medzinárodných vzťahov, sociálnych a spoločenský vied, vzdelanie ale nie je kritérium pri výbere dobrovoľníkov. Organizácia očakáva najmä iniciatívnosť a motiváciu. Vzhľadom na aktivity a región je vítané aj zdravé národné uvedomenie a cítenie.

 

 

Aktivity

Hostiteľskou organizáciou je organizácia YMCA Báčsky Petrovec, ktorá patrí do siete celosvetovo známych organizácii YMCA (so známou reklamnou piesňou pre jednu z pobočiek v USA).

Od dobrovoľníka sa nevyžadujú špecifické zručnosti. Dôležitým faktorom je motivácia, chuť učiť sa nové veci a zlepšovať sa. Dobrovoľník bude môcť byť zapojený najmä do týchto aktivít:

  • pomoc so sociálnymi médiami organizácie;
  • tvorba videa a fotografií;
  • pomoc s web stránkou organizácie;
  • pomoc s marketingom a PR organizácie;
  • vlastné workshopy pre mládež: hudbu, spev, divadlo, tanec a podobne;
  • neformálne aktivity s mládežou zo základných (vyššie ročníky) a stredných škôl;
  • spolupráca s Úradom pre Slovákov žijúcich v zahraničí.

Náklady

Všetky náklady ako ubytovanie, strava, mesačné vreckové (56 eur), poistenie do zahraničia, príspevok na cestovné (do 180 eur) sú hradené z programu Erasmus+ Európska dobrovoľnícka služba. Je predpoklad, že dobrovoľníkovi nevzniknú počas projektu vyššie výdavky, ktoré by musel hradiť so svojich vlastných peňazí. Projekt je týmto otvorený pre každého motivovaného mladého človeka.

 

Prihlášky

Ľudmila ŠkulecováV termíne do 29.5.2016 pošlite na adresu ludmila.masiarova(a)mladiinfo.sk

– životopis

– krátku motiváciu (1/2 A4)

Predmet mailu: EVS Srbsko. Oba dokumenty môžu byť v slovenčine. O výbere 2 účastníkov bude rozhodovať YMCA Báčsky Petrovec.

 

S vašimi otázkami sa môžete obrátiť v Slovenčine priamo na hostiteľskú organizáciu YMCA Báčsky Petrovec, Kulpinska 66v, 21470, Backi Petrovac, Serbia.

hana_majerovaHana Majerova
hana.majerova(a)gmail.com
tel.: +38 162 248 868

 

 

 

Príklady aktivít organizácie na stránke Ústavu pre kultúru vojvodinských Slovákov

priklad_aktivit

Petroland AquaPark v meste Báčsky Petrovec

 

 

1,452 videní