Aké dobrovoľníctvo je momentálne dostupné v Španielsku?

11. July 2020 | Archív |
1,383 videní

,,Plus ultra“

Further beyond

Španielsko je úžasná krajina, ktorá má čo ponúknuť návštevníkovi, nech je akokoľvek náročný. Patrí do tria najnavštevovanejších krajín sveta, pričom pri pobyte rozhodne nebudeš obdivovať len pamiatky. Budú to aj Španieli ako takí. Súčasťou ich kultúry je totiž užívanie si života, čo vám ukážu už po pár okamihoch.

S Mladiinfo máš teraz jedinečnú šancu zažiť temperamentné a horúce Španielsko na vlastnej koži! Hradené budeš mať ubytovanie, cestu, stravu aj vreckové.

ZÁKLADNÉ INFORMÁCIE

  •  hlavné mesto: Madrid
  •  mena: euro (EUR)
  •  počet obyvateľov: 46 940 000 
  •  jazyk: španielčina 

ĽUDIA

Nezľakni sa, ak si so svojimi španielskymi priateľmi dohodneš stretnutie na presný čas, a oni sa aj pol hodiny po uplynutí neukážu. V Španielsku je bežným scenárom meškanie, ale na dobré sa predsa oplatí počkať, nie? Na oplátku sú vám úprimnými kamarátmi vždy so zásobami dobrej nálady a veselého ducha. Festa a Siesta (oslava a oddych) sú pre španielsku národnosť príznačné, a o ich živote prezrádzajú to, že s obľubou vstávajú neskôr a chodia spať neskoro. Patria k vášnivým náturám, čo vidieť pri športe, tanci, medziľudských vzťahoch, politike alebo protestoch. Španieli sú vo všeobecnosti otvorenejší na rozhovor ako väčšina ostatných európskych kultúr.

Zdroj: dreamstime

KUCHYŇA

Medzi jedlá, ktoré rozhodne stoja za to, patrí španielska Pallea. Pôvod má vo Valencii a obľubu si získala po celom území štátu. V podstate ide o ryžu s takmer hocičím, čo si zvolíte. Či ide o zeleninu, králičie alebo kuracie mäso, alebo o morské plody, je na vás. Iným známym pokrmom je Tortilla de patatas, ktorá obsahuje zemiaky, cibuľku a vajíčkovú omeletu. V horúcich letných dňoch si môžete vychutnať nemenej známu studenú polievku Gazpacho, no a pre milovníkov sladkých maškŕt ponúka španielska kuchyňa koláčiky Polvorones.

VOĽNÝ ČAS

O tom, že Španielsko dýcha kultúrou, vás presvedčí rada úžasných miest s príbehmi umelcov – velikánov. Stretnúť Picassa a zároveň Gaudího môžete v katalánskej Barcelone, v Andalúzii zas nájdete rodné mesto Picassa – turisticky známu Malagu, a tiež mesto Granada, známe aj ako perla Španielska. Nemôžme tiež zabudnúť na hlavné mesto Madrid. Známymi španielskymi ostrovmi  sú Ibiza, Mallorca, Gran Canaria či Tenerife.

Zdroj: Suspanish

ZAUJÍMAVOSTI

  • Španielsko má najväčší počet barov v celej Európe.
  • Tradične má každý Španiel/ka dve priezviská.
  • Španielsko je jedinou európskou krajinou, ktorá pestuje banány.

Kontaktuj nás a zisti viac o dobrovoľníckych ponukách a možnostiach vycestovania do rozlohou druhej najväčšej krajiny Európy – Španielska. Potrebovať budeš len odvahu. 

Cestu, ubytovanie, stravovanie či vreckové budeš mať hradené z grantu ESC.

info@mladiinfo.sk

FB: Mladiinfo Slovensko

IG: mladiinfo_slovensko

AUTORKA: Dominika Boková

1,383 videní