EVS v Alzire aneb aké je to stať sa ochranárom prírody v Španielsku

11. July 2018 | Experience Valuable Sharing |
1,239 videní

HOLÁ! zo Španielska, tak konečne som sa odhodlal a našiel si čas sa ozvať a prezradiť ako sa tu vlastne mám, podľa fotiek sa dá s ľahkosťou povedať, že si to tu užívam na 110%, čo je vlastne pravda. Horúce počasie nás dobrovoľníkov (Slovensko, Francúzsko, Bulharsko) núti pracovať a pomáhať oddeleniu životného prostredia v Alzire vo vysokom tempe, tým viac času nám ostáva na relax a oddych pri aktivitách ako napríklad bazén, posilňovňa alebo wellness. V podstate pružná pracovná doba nám dáva priestor realizovať sa a objavovať španielske zákutia a kultúru postupne viac a viac. Každodenná komunikácia v španielčine a angličtine nás obohacuje čoraz viac a viac.

Dobrovoľníci (Slovensko, Bulharsko, Francúzsko)

Množstvo aktivít organizované lokálnymi organizáciami pre podporu Erasmus študentov nám dáva šancu cestovať naprieč Valenciou, spoznávať ľudí z celého sveta za priateľské ceny. Osobne som už využil niekoľko „tripov“ a môžem ich odporučiť každému koho baví cestovanie a spoznávanie nových miest a mladých ľudí.

Výlet na ostrov Tabarca

No nie je to tu všetko len o užívaní si a cestovaní. Našou úlohou je pomôcť, teda ochraňovať a dohliadať na poriadok a čistotu v prírodnej rezervácií „La Murta y La Casella“, kde prichádzajú čoraz väčšie skupinky turistov a detí z miestnych škôl s účelom vzdelávania sa v rámci predmetu Ochrana životného prostredia.

Práca v nár. rezervácii La Casella

Taktiež propagácia a fotodokumentácia sú dôležité na marketingové účely. Podpora zo strany prijímajúcej organizácie  bola zo začiatku mierne spomalená, no v Španielsku to tak chodí, nakoniec sa na všetko oplatí počkať. Pridelili nám elektrické bicykle špičkovej kvality na rýchlejší a jednoduchší transport počas týždňa v rámci mesta Alzira a okolia.

Specialized ebikes len pre nás od IDEA

Okrem výbavy ako je ebicykel sme taktiež obdržali pracovné nohavice, tričko, ľahkú vetrovku reflexnej farby, ruksak a turistické topánky do hôr kvôli bezpečnosti, nakoľko sa v horách vyskytujú hady, jašterice (väčšie aj s jedom ) a rôzne menšie druhy hmyzu.

Práca v La Murta (prír.rezervácia)
Dinner with co-workers from IDEA
Valencia pred polmaratónom

Taktiež som si splnil môj veľký sen odbehnúť polmaratón a to rovno na majstrovstvách sveta v polmaratóne vo Valencii. O chvíľu odštartujem druhú polovicu môjho projektu no už teraz viem, že s radosťou by som tu ostal aj dlhšie, ponuku predĺžiť tento projekt by som veľmi rád prijal.

Táto šanca zúčastniť sa v projekte „EVS- Europen volunteering service“ je jedna z najlepších príležitosti, akú môže mladý človek dostať od slovenskej organizácie Mladiinfo v spolupráci so španielskou organizáciou IDEA! ĎAKUJEM!

1,239 videní