Vieš, prečo sa nebáť vycestovať na dobrovoľníctvo?

10. August 2021 | Archív |
1,546 videní

Nedávno sme sa vás na sociálnych sieťach pýtali sériu otázok o dobrovoľníctve v zahraničí. Rozoberali sme, čoho sa pri vycestovaní obávate, čo očakávate, čo vás odrádza a naopak, prečo by ste vycestovať chceli. Prinášame článok, ktorý zhŕňa a odpovedá na to, prečo sa skutočne nie je čoho obávať a na dobrovoľníctvo do zahraničia vycestovať. Nájdeš sa v tom aj ty?

Otázka: Čo ťa najviac odrádza od dobrovoľníctva v zahraničí?

Toto sú najčastejšie odpovede opýtaných respondentov. Trápi ťa podobný dôvod?

Je prirodzené mať obavy zo situácií, ktoré nepoznáme, s ktorými skúsenosti nemáme. Neistota sa však netýka len teba – majú ich takmer všetci dobrovoľníci a dobrovoľníčky, ktorí cez nás vycestovali. A keď sa z projektu vrátili, zhodnotili, že to bolo ich posiaľ najlepšie obdobie v živote. Vieš, že to tak môžeš mať aj ty? Cítiť pochybnosti je skutočne prirodzené – preto sme tu počas celého procesu pre teba my.

Všetko, čo potrebuješ vedieť, sa dozvieš hneď.

Roky skúseností s vysielaním dobrovoľníkov na projekty do zahraničia a naopak, hosťovanie zahraničných dobrovoľníkov na Slovensku, nám aj tebe poskytuje mnoho benefitov. Nijaká situácia nás nezaskočí a žiaden problém nie je nevyriešiteľný. Nečaká ťa teda spolupráca, pri ktorej budeš mať obavy.

Dôležité informácie o projektoch a podmienkach vycestovania uvádzame na našom webe a sociálnych sieťach. V prípade nezáväzného záujmu ti na otázky odpovedá členka Mladiinfo tímu s dlhoročnými skúsenosťami. Keď sa na dobrovoľníctvo rozhodneš vycestovať, Mladiinfo Slovensko ti pomáha s vybavovaním všetkých náležitostí, asistuje a poskytuje ti pomoc aj počas tvojho pobytu v zahraničí. Na nič nie si sám/-a, a navyše, si dobrovoľníkom v spoľahlivej organizácii s pobočkami v rôznych kútoch sveta. To už niečo znamená. 😉

Vieš, prečo sa nebáť ísť na dobrovoľníctvo v zahraničí? Prinášame tieto skvelé dôvody!

Otázka: Aký je hlavný dôvod, prečo by si chcel/-a vycestovať?

Toto sú najčastejšie odpovede, ktoré ste označili. Mnoho z vás chce nabrať nové skúsenosti a rozšíriť si rozhľad, spoznať novú krajinu, kultúru ľudí. Dobrovoľníctvom chcete podporiť a pomáhať miestnej komunite, či vylepšiť svoj kariérny potenciál. Dobrou správou je, že toto, a mnoho viac, vám dobrovoľníctvo naozaj odovzdá!

Chceš vedieť o ďalších benefitoch, ktoré získaš vďaka absolvovaniu dobrovoľníctva? Prečítaj si o nich v našom článku.

Dôvodov, prečo vycestovať na dobrovoľníctvo, môže byť mnoho a všetky stoja za to. Ak však ostaneš iba pri hypotetických úvahách, ukrátiš sa o úžasné momenty, spoznanie inšpiratívnych ľudí, nezabudnuteľné spomienky a, predovšetkým, o vlastný rozvoj. Je to tak. Dobrovoľníctvom získaš lepší odrazový mostík – pre osobný i profesijný život.

1,546 videní