Prestredoskolakov.sk

9. October 2012 | Archív |
1,811 videní

Veľmi sympatická iniciatíva zo strednej školy, ktorá chce ukázať spolužiakom a ostatným mladým možnosti štipendií a štúdia v zahraničí. A nie len to… čítajte ďalej a pozrite si tvorcov.

Sme tím stredoškolákov z Bilingválneho gymnázia C.S.Lewisa v Bratislave s rôznymi záujmami, ktoré siahajú od IT až po šport, akademickú debatu, ekonómiu, dobrovoľníctvo či umenie.

Vždy nás ale spájal záujem o projekty, štipendiá, a štúdium v zahraničí. Hľadaním týchto voľno-časových aktivít a možností každý z nás strávil veľké množstvo času, keďže na Slovensku doteraz nebola jednotná platforma, ktorá by poskytovala komplexné informácie týkajúce sa týchto tém prehľadne a na jednom mieste.

Napriek tomu sme si však postupom času začali uvedomovať, že máme celkom solídny prehľad o tom, čo sa na Slovensku a v zahraničí v tejto oblasti deje. Rozhodli sme sa preto každému stredoškolákovi únavné zhŕňanie dát uľahčiť a poskytnúť vlastnoručne nazbierané informácie spolu s osobnými postrehmi a skúsenosťami prostredníctvom internetovej stránky, verejných podujatí a osobných stretnutí.

Naším cieľom je podať informácie čo najväčšiemu množstvu mladých ľudí o možnostiach, ktoré sa im každodenne naskytujú, a doteraz o nich možno ešte nepočuli. Veríme, že študenti v zahraničí naberú progresívne skúsenosti, ktoré by potom mohli aplikovať na Slovensku. Víziou je vytvoriť veľkú a hlavne populárnu internetovú stránku informujúcu a motivujúcu mládež k mimo-školským aktivitám, štúdiu v zahraničí a osobnostnému rozvoju.

Jednoducho kliknite na www.prestredoskolakov.sk a dozviete sa čo potrebujete vedieť!

Redakcia Pre Stredoškolákov

1,811 videní