Čo spája Slovensko a Balkán?

9. July 2021 | Archív |
1,326 videní

No predsa projekt SETYN (tzv. Socially Empowered and Transparent Youth Network). Hlavným cieľom tohto projektu je podpora riadenia mládežníckych organizácií na západnom Balkáne (Albánsko, Severné Macedónsko, Kosovo, Srbsko, Čierna Hora, Bosna a Hercegovina)  a v Európskej únii (Poľsko a Slovensko). Tiež sa venuje zvýšeniu ich organizačných kapacít na efektívne riadenie programov, ktoré zapoja a posilnia mládež v rôznych oblastiach sveta. Súčasťou projektu sú aj odborné  tréningové kurzy a školenia. Tím Mladiinfo Slovensko sa zúčastnili jedného z nich, a bolo to viac, než skvelé!

Tréning, ktorý sa konal začiatkom júla (28.6. do 4.7.) v Čiernej Hore, bol zameraný najmä na správne tvorenie strategického plánu neziskových organizácií. Práve tomu boli venované prvé dni tréningu. Premýšľali sme o našej misii, vízii a snažili sme sa hlbšie analyzovať aj naše slabé a silné stránky, vďaka čomu vieme lepšie definovať aj naše budúce ciele a plány. Takzvaný „brainstorming“ sme mali v tímoch, do ktorých sme boli rozdelený podľa krajín ešte v úvode stretnutia.

V posledných dňoch spoločného tréningu sme mali čas sa zamyslieť aj nad komunikačnou stratégiou našej organizácie. Je efektívne využívať web a sociálne siete? Ako často? A ako dosiahnuť kreatívny a zaujímavý obsah? Nie len takéto otázky sme sa snažili vzájomne vyriešiť a nájsť tú správnu stratégiu na dosiahnutie tých najlepších výsledkov v budúcnosti.

Bolo to aj o ľuďoch, nie len o práci

Všetko ide ľahšie v skvelej partii ľudí, a tentokrát tomu nebolo inak. Na tréningu sa nás stretlo takmer 30 mladých a inšpiratívnych ľudí, ktorí majú záujem budovať dobre fungujúcu a odolnú mládežnícku organizáciu, pomocou ktorej budú podporovať aktívne občianstvo mladých a zlepšovať aj lokálne komunity.

Popri prednáškach a workshopoch ostal čas aj na spoločné činnosti. Teambuildingové aktivity v bazéne, večerné skupinové prechádzky na pláži alebo spoznávanie prímorského mestečka Ulcinj. Aj takto môže vyzerať spoločný networking. Veď predsa, všetko ide ľahšie pod žiariacim slnkom, v osviežujúcom mori a s veselými ľuďmi.

Celý týždeň nám ubehol ako voda. Odnášame si veľa nových podnetov, nápadov a zážitkov. Navyše, veľmi zaujímavé bolo nahliadnuť aj do myšlienok ostatných zúčastnených, ktorí pochádzajú z odlišnej krajiny či kultúry. Nechali sme sa inšpirovať od tých viac skúsenejších, prichádzame o kúsok viac vzdelanejší a sme pripravený odovzdať vám všetkým to najlepšie!

Viac o projekte nájdeš TU

1,326 videní