Dobrovoľníctvo v Taliansku – Associazione Kora

9. March 2023 | Archív |
654 videní

Talianska organizácia Associazione Kora opäť hľadá dobrovoľníkov na viacero rôznych projektov v oblasti ekologického a organického farmárčenia. My ti prinášame ďalšie ponuky na farme v Taliansku.

Práca na farme v Taliansku

 

O PROJEKTE

KDE: Corciano, Taliansko

DĹŽKA: 8 mesiacov

KEDY:  od marca popr. začiatok apríla 2023 / od mája 2023

DEADLINE PRIHLÁŠOK: asap

VEK: 18 – 30 rokov

VIAC INFO: https://associazionekora.it/2023/02/28/call-for-organic-farming-promotion-2/

STRÁNKA ORGANIZÁCIE: https://www.aiabumbria.com/     –      Facebook

 

Tvoja úloha

Ako dobrovoľník sa budeš venovať týmto aktivitám:

  • organizácia a distribúcia bioproduktov v GODO (“Organizačná skupina ponuky a dopytu”)
  • vytváranie sietí s lokálnymi výrobcami
  • komunikácia a propagácia aktivít a projektov združenia

 

 

Ubytovanie a strava

Stravu a ubytovanie bude hradiť Európska komisia; dobrovoľník bude mať zdravotné poistenie, vreckové (5 eur na deň) a kurz taliančiny prezenčne raz týždenne počas 2 mesiacov v celkovom rozsahu cca 20 hodín; budú mať tiež prístup k online jazykovému kurzu Európskej komisie. Ubytovanie bude na školskej farme La Buona Terra, kde sídli Associazione Kora, a bude sa líšiť v závislosti od ročného obdobia: v horúcich mesiacoch budú dobrovoľníci zdieľať malé drevené domčeky s iným dobrovoľníkom, ktorý pracuje v inej organizácii, a malý domček bude pôsobiť ako spálňa, zatiaľ čo všetky ostatné služby budú v iných budovách. Farma je vybavená aj kuchyňou, kúpeľňami, toaletami, wi-fi, práčkou. Jedlo bude väčšinou vegánske a vegetariánske z ekologických dôvodov a príležitosť objaviť viac o talianskej a stredomorskej tradícii. Cestovné výdavky budú vrátené až do pevne stanovenej sumy (180 € od 100 do 499 km, 275 € od 500 km do 1999 km, 360 €, ak viac).

 

Ako sa prihlásiť

Vyplňte online formulár na stránke organizácie. Životopis s fotkou posielajte na sve@associazionekora.it, do predmetu správy napíšte „Application for AIAB“.

 

O PROJEKTE

KDE: Magione, Taliansko

DĹŽKA: 8 mesiacov

KEDY: od mája 2023

DEADLINE PRIHLÁŠOK: 19. marec 2023

VEK: 18 – 30 rokov

VIAC INFO: https://associazionekora.it/2023/02/24/call-for-esc-volunteers-in-organic-farming-2/

STRÁNKA ORGANIZÁCIE: https://www.facebook.com/biomicrocosmo/    –      Facebook

 

Tvoja úloha

Ako dobrovoľník sa budeš venovať týmto aktivitám:

  • poľnohospodárske úlohy podľa sezónnych prírodných cyklov: siatie v nádobách a v pôde, presádzanie, polievanie/zavlažovanie a hnojenie, ošetrenie (produktmi povolenými v ekologickom poľnohospodárstve), zelené prerezávanie a obkladanie, kompostovanie, príprava záhonov s mulčovaním a prípadne s podperami, zberom/umývaním/balením, predajom (hlavne vo firme, na dvoch mesačných trhoch, do školských jedální a reštaurácií), údržbou zariadení a materiálov
  • sociálne poľnohospodárstvo: hosťovanie/práca so zraniteľnými ľuďmi, so zdravotným postihnutím a znevýhodneným
  • komunikácia a sociálne médiá (web a Facebook)

 

 

Ubytovanie a strava

Dobrovoľníci budú žiť na farme La Buona Terra, budú zdieľať svoju izbu s ďalším dobrovoľníkom rovnakého pohlavia. Stravovanie a ubytovanie, kurz taliančiny, zdravotné poistenie a mentoring sú hradené z programu Európskeho zboru solidarity. Stravovať sa môžete v La Buona Terra spolu s ďalšími dobrovoľníkmi a účastníkmi projektu, jedlo je väčšinou vegánske a vegetariánske, z ekologických dôvodov, až na niektoré výnimky. Cestovné výdavky budú vrátené až do pevne stanovenej sumy (180 € od 100 do 499 km, 275 € od 500 km do 1999 km, 360 €, ak viac). Dobrovoľníci dostanú mesačné vreckové vo výške 5 € na deň, príspevok na stravu a cestovnú kartu na cestu z ubytovania do Microcosmo.

 

Ako sa prihlásiť

Vyplňte online formulár na stránke organizácie. Životopis s fotkou posielajte na sve@associazionekora.it, do predmetu správy napíšte „Application for Microcosmo“.

654 videní