Je dobrodružstvo v Taliansku pre mňa to pravé?

6. July 2020 | Experience Valuable Sharing |
2,042 videní

,,Mangia bene, ridi spesso, ama molto.“

Jedz dobre, smej sa často, miluj veľa.

Pochybovať je prirodzené, mýliť sa ľudské. Teraz sa však nesnažíme nahradiť filozofov a popredných mysliteľov, tých mala taká talianska história neúrekom. Hovoria ti niečo mená ako Marco Polo, Columbus, Da Vinci, Michelangelo, Galileo Galilei, Umberto Eco, Armani či Gucci? Všetkých ich spája rodná krajina, Taliansko, a ty máš možnosť zažiť tam dobrodružstvo. A Mladiinfo ti na tvojich cestách po Taliansku pomôže. Aj finančne! Hradené budeš mať ubytovanie, cestu, stravu aj vreckové.

ZÁKLADNÉ INFORMÁCIE

  •  hlavné mesto: Rím 
  •  mena: euro (EUR)
  •  počet obyvateľov: 60 483 973 
  •  jazyk: taliančina 

ĽUDIA

Veľa vašich známych a možno aj vy sami nepatríte medzi najväčších fanúšikov Talianov. V princípe sú hlučnýtemperamentný národ, ktorý miluje svoje emócie poriadne verbálne zdôrazňiť spolu s gestikuláciou. Aj ich šoférske schopnosti občas cudzincom naháňajú strach. Je treba sa pripraviť na skutočný kultúrny zážitok. No na oplátku za vašu toleranciu vám predostrú svoje pozitíva a vy rýchlo zistíte, že Taliani sú inšpiratívnisilno priateľskí a úprimní. Prekvapia vás svojou priamočiarosťou a naučia žiť život taký, aký je. V ich spoločnosti bude každá chvíľa nezabudnuteľne intenzívna.

Zdroj: stock photo

KUCHYŇA

Talianska kuchyňa patrí medzi najslávnejšie kuchyne na svete. Taliani sú odjakživa pôžitkármi a na pokrmoch si nielen dávajú záležať, ale im aj venujú dostatočný čas počas dňa. Medzi neodmysliteľné jedlá patrí neapolská pizza, rôzne pripravované cestoviny a veľmi obľúbené lasagne. Kuchyňa je tiež bohatá na rôzne omáčky, šunky ako prosciutto crudo a mortadella, či syry, napr. parmezán, mozzarella, gorgonzola.  Typickou talianskou prílohou je zeleninový šalát a kukuričná kaša polenta. Hlavné jedlá obsahujú bravčové a hovädzie mäso, alebo morské plody. Taliani sú svetovo známi aj vďaka vínu, ktoré predovšetkým pochádza zo sadov z oblasti Toskánska.

VOĽNÝ ČAS

V každom kúte Talianska nájdete krásne miesta. Najnavštevovanejším a najznámejším miestom je hlavné mesto Rím. Prechádzkou po Ríme pocítite históriu na vlastnej koži takmer kamkoľvek sa pohnete. Domáci si na kultúrnom dedičstve dávajú záležať a náležite sa o historické budovy starajú. Natrafiť môžete na Panteón, Koloseum či Forum Romanum. Taliansko je tiež známe vďaka mestu na vode, Benátkam, krásnemuToskánsku, mestu Florencia, či pohoriam Alpy a Dolomity. Známymi dovolenkovými destináciami sú aj autonómne ostrovy Sicília a Sardínia.

Zdroj: pandotrip

ZAUJÍMAVOSTI

  • Taliansko je najväčším producentom vína na svete.
  • Pizza bola vynájdená práve v Neapole okolo roku 1860.
  • Taliansko má najviac svetového dedičstva UNESCO.

Kontaktuj nás a zisti viac o dobrovoľníckych ponukách a možnostiach vycestovania do piatej najnavštevovanejšej krajiny – Talianska. Potrebovať budeš len odvahu. 

Cestu, ubytovanie, stravovanie či vreckové budeš mať hradené z grantu ESC.

info@mladiinfo.sk

FB: Mladiinfo Slovensko

IG: mladiinfo_slovensko

AUTORKA: Dominika Boková

2,042 videní