Dobrovoľníci v Mladiinfo: Kto sa venuje našim zahraničným dobrovoľníkom vo voľnom čase?

6. April 2021 | Archív |
1,255 videní

V predošlom článku sme sa venovali našim doučovateľkám slovenčiny, ktoré sa starajú o to, aby si zahraniční dobrovoľníci zo Slovenska odniesli nielen zážitok, ale aj vedomosti o našej krajine a jazyku. Tento raz ti však predstavíme naše mentorky, ktoré sa venujú a pomáhajú dobrovoľníkom v ich voľnom čase.

Lujza Reová

Volám sa Lujza, som z Bratislavy a momentálne študujem na Bilingválnom gymnáziu C.S.Lewisa v Petržalke. Minulý rok som ako jedna zo štyroch Slovákov dostala ročné akademické štipendium ASSIST do Ameriky, vďaka čomu som mohla študovať na prestížnej súkromnej škole Bryn Mawr School v Baltimore, MD.  Môj pobyt v Amerike mi dal neskutočne veľa skúseností, mala som perfektnú školu a dve skvelé hosťovské rodiny. Tam som mala možnosť zažiť, aké je to byť cudzincom v úplne inej krajine akou je môj domov.  A tak som si povedala, že aj ja by som chcela pomôcť cudzincom, a špeciálne mladým, ktorí sa rozhodli dobrovoľníčiť na Slovensku.


Klaudia Uváčiková

Ahojte, volám sa Klaudia. Som nadšenec permakultúrneho pestovania a svoj voľný čas rada trávim v prírode a na záhrade. Sama som sa zúčastnila Európskeho zboru solidarity (ESC), bola to výborná skúsenosť. Preto sa veľmi teším, že môžem byť mentorkou pre zahraničnú dobrovoľníčku, ukázať jej krásy Slovenska a pomôcť s bežnými vecami v novom meste.


Zuzana Dúdorová

Volám sa Zuzana Dúdorová, mám 32 rokov. Žijem a pracujem v Bratislave ako stavebná inžinierka. V študentských časoch som veľa dobrovoľníčila, preto mi je práca v Mladiinfo sympatická a chcem svojou troškou prispieť. Hrám na klavíri, mám rada hudbu, folklór, prírodu a fotografiu.


Lenka Sobotová

Ahoj, volám sa Lenka a som z Bratislavy. Moje dobrovoľnícke pobyty v Portugalsku a Poľsku ma inšpirovali a motivovali stať sa mentorom pre dobrovoľníkov na Slovensku. Mám rada šport, cestovanie, turistiku, knihy, hranie spoločenských hier a veľa iného. Rada sa stretávam s kamarátmi a spoznávam s novými ľuďmi.


Katarína Šišková

Čaute, volám sa Katarína a dobrovoľníctvu sa venujem už dlhšiu dobu. Začalo to na strednej škole, keď som poobedia trávila v Bratislavskej kaviarni, ktorá funguje na báze dobrovoľníctva. V maturitnom ročníku, keď prišlo na vážne rozhodnutia, som si myslela, že mám jasno v tom, kam chcem ísť ďalej. Neskôr som si však vypočula prednášku o európskom dobrovoľníctve a v nadšení si poslala motivačný list do Portugalska. Na vysokú školu som teda nastúpila o rok neskôr. Popri VŠ som začala pracovať v slovenskom second-hande Nosene, kde pracujem dodnes. Téma ekológie a módneho designu mi je veľmi blízka, keďže vo voľnom čase rada šijem. Okrem práce v Nosene sa teraz venujem aj mentoringu dobrovoľníkov, mám na starosti Marciu z Mladiinfo a Eliu z kultúrneho centra A4.


Veronika Adamcová

Volám sa Veronika, mám 25 rokov. Som študentkou posledného ročníka špeciálnej pedagogiky. Vo voľnom čase rada chodím na turistiku, prečítam si dobrú knihu, alebo pozriem film.

Mladiinfo dobrovoľníci a celý tím Mladiinfo Slovensko sa veľmi teší, že vás má!

1,255 videní