TRAIN THE TRAINERS: Nový tréning pre sociálnych inovátorov je tu!

1. August 2021 | Archív |
974 videní

Zaujíma ťa téma sociálneho podnikania a hľadáš spôsoby, ako sa v ňom lepšie zorientovať? Pracuješ s mládežou, ktorá sa chce v tejto oblasti dozvedieť viac? Zbystri pozornosť, pretože práve spúšťame registráciu na tréning sociálneho podnikania!

Train the trainers  predstavuje skvelú príležitosť pre každého, kto pracuje s mladými ľuďmi a ich rozvojom. Ide o intenzívny kurz o sociálnom podnikaní a leadershipe v trvaní od 9. – 13. augusta 2021 v Budapešti. Bude sa niesť v medzinárodnom duchu partnerských krajín Maďarska, Českej republiky a Slovenska.

Jedným z dôležitých krokov potrebných pre realizáciu spoločensky prospešných nápadov pre budovanie kvalitnejšieho života a spokojnejšej spoločnosti je posúvanie vedomostí, ako na to. A práve ním je kurz Train the trainers. Organizátori projektu pripravili školenie pre pracovníkov s mládežou s cieľom sprostredkovať informácie a know-how  o sociálnom podnikaní a o tom, ako môžu ďalej vzdelávať mládež v tejto téme.

O tréningu

Partneri projektu usporiadajú počas tohto leta plnohodnotné školenie spojené s praktickými aktivitami. Jeho cieľom je umožniť šírenie vedomostí a vytváranie sietí medzi mládežou, a tak dosiahnuť pozitívny sociálny dopad. Zámerom kurzu je prepojiť a vyškoliť 21 pracovníkov s mládežou, učiteľov a mentorov v oblasti podnikania.

Výcvik Train the trainers bude trvať 4 dni. Počas neho účastníci získajú komplexný prehľad o sociálnom podnikaní, jeho výhodách a nevyhnutností, aby ich mohli uplatniť na svojom pracovisku (v školách, centrách mládeže a iných komunitách). Organizátori veria, že sa vďaka kurzu vytvorí širšia sieť mladých nadšencov pre sociálne podnikanie vo všetkých zapojených krajinách projektu. Vyškolení tréneri tak prevezmú úlohu multiplikátorov a budú vedieť osloviť aktívnu mládež vo svojom okolí.

Preto ak sa zaujímaš o sociálne inovácie a pracuješ s mládežou, sleduj nás a získaj možnosť zúčastniť sa školenia!

Cieľom je zabezpečiť trvalý rozvoj iniciatív sociálneho podnikania v regióne strednej Európy. Projekt chce zhromaždiť mladých záujemcov orientovaných na spoločensky prospešné podnikanie a navzájom ich prepájať. Okrem teoretických podkladov bude účastníkom poskytnutá aj pomoc a leadership. Ide o neformálny vzdelávací nástroj.

Výber uchádzačov

Účastníkov tréningu si vyberie každý partner projektu z databázy záujemcov, do ktorej sa môže prihlásiť ktokoľvek. Naším cieľom je zamerať sa na ľudí pracujúcich s mládežou na rôznych úrovniach. Budú uprednostnení záujemci, ktorí si si chcú vylepšiť svoje vedomosti a zručnosti, ktoré vedia aplikovať na mládež vo svojich organizáciách, mestách a komunitách. Momentálne je registrácia otvorená pre všetkých.

Cestovanie a ubytovanie

Tréning je financovaný z programu Erasmus+, čo umožňuje pokryť náklady na cestovanie, ubytovanie a stravu pre hostí.

Poď sa naučiť viac

Existuje veľa dôvodov prečo podporiť sociálne podnikanie medzi mladými ľuďmi a prečo posilniť postavenie mládeže. Preto je prihláška otvorená pre všetkých mladých nadšencov a pracovníkov s mládežou, ktorí veria, že svet môže byť lepším miestom na život aj vďaka ich pomoci. Budeme radi, ak sa k nám pripojíš na ceste za lepšími zajtrajškami!

Pozri si naše kvízy, blog a zaujímavé videá o sociálnom podnikaní. Sleduj náš Facebook a Instagram a získaj viac informácií o aktuálnych udalostiach a nových príležitostiach pre teba.

974 videní