EVS v Gruzínsku

27. March 2013 | Archív |
1,605 videní

Exotický projekt v Gruzínsku vhodný pre duchom mladé, otvorené a veselé povahy. Neďaleko národného parku v krásnej prírode a v priateľskej organizácií, ktorá pracuje s mladými a ktorej veselých členov osobne poznáme z nedávneho stretnutia v Rumunsku.

Projekty: práce v mládežníckom klube 
Kedy: od 1.10.2013
– 1.10.2014 (podľa záujmu 6 až 12 mesiacov)
Kde: Rustavi, Gruzínsko
Pre koho: mladí ľudia vo veku 18 – 30 rokov
Hradené: ubytovanie, strava, poistenie, vreckové, kurz jazyka, 90% cestovného
Uzávierka prihlášok: 7.4.2013 (nedeľa)

europska_dobrovolnicka_sluzba_v_gruzinsku (6)

europska_dobrovolnicka_sluzba_v_gruzinsku (1)

O projekte

Organizácia Georgian Youth for Europe (GYE) sa venuje mládeži vo veku 12 – 25 rokov a pripravuje pre nich rôzne voľnočasové aktivity. Komunikačným jazykom je okrem gruzínskeho jazyka ruština a angličtina. Na účasť na projekte stačia základy angličtiny (ruština je plus). Organizácia plánuje hosťovať 5 dobrovoľníkov z rôznych krajín na 2 projektoch:

projekt: VIDEO CLUB (European Bridge in Our Mind)

Aktivity: pomoc pri vedení video klubu (základy práce alebo záujem o médiá), práca v kancelárii organizácie, príprava newsletter, prezanácia svojej kultúry a iné aktivity podľa záujmu dobrovoľníka

projekt: YOUTH CENTRE (International Youth Training Centre)

Aktivity: pomoc pri vedení mládežníckeho klubu, organizovanie športových aktivít indoor a outdoor napríklad: lezenie, rafting, športové hry, súťaže, hudba, kurzy jazyka, varenie, tance, spev, divadlo alebo iné aktivity podľa záujmu dobrovoľníka

Ideálny kandidát

Motivovaný a otvorený mladý človek (18 – 30 rokov), ktorý má vzťah k mládeži a aspoň základy angličtiny, pestré voľnočasové záujmy, veselú myseľ a chuť poznávať veľa nových ľudí a región Kaukazu.

Grant EÚ

Všetky náklady (ubytovanie, strava, poistenie, mesačné vreckové 80 €, 90% cestovných nákladov, kurz jazyka, víza) sú hradené z EÚ programu Mládež v akcii – Európska dobrovoľnícka služba. Dobrovoľník si hradí len 10% príspevok na cestovné. Žiadne účastnícke ani iné poplatky nie sú. Cieľom programu je získať nové zručnosti a skúsenostipodporiť solidaritu a toleranciu medzi mladými ľuďmi, ich osobnostný a profesionálny rast.

Prihlášky

V termíne do 7.4.2013 (nedeľa, 24:00) pošlite na adresu: ludmila.skulecova(a)mladiinfo.sk
(predmet mailu: “Gruzínsko”):

– životopis v angličtine (formát: “cv_meno_priezvisko”)
motivačný list v angličtine (formát: “ml_meno_priezvisko”, max 1/2 A4)

Konečný výber účastníkov uskutoční organizácia v Gruzínsku. O výsledku vás budeme informovať.

Viac informácií

Záujemcom odporúčame preštudovať si nasledujúce link. Budete tak môcť napísať konkrétnejšiu a zaujímavejšiu motiváciu, ktorá presvedčí, že ste ten pravý kandidát! V motivačnom liste spomeňte konkrétne veci čo vás zaujali a čo by ste radi robili.

– podrobný opis projektov (.pdf)
– Facebook stránka organizácie
– blog so skúsenosťami dobrovoľníkov

Fotky z projektov

europska_dobrovolnicka_sluzba_v_gruzinsku (5)

europska_dobrovolnicka_sluzba_v_gruzinsku (9)

europska_dobrovolnicka_sluzba_v_gruzinsku (8)

europska_dobrovolnicka_sluzba_v_gruzinsku (13) europska_dobrovolnicka_sluzba_v_gruzinsku (10) europska_dobrovolnicka_sluzba_v_gruzinsku (11) europska_dobrovolnicka_sluzba_v_gruzinsku (14)

europska_dobrovolnicka_sluzba_v_gruzinsku (1)

europska_dobrovolnicka_sluzba_v_gruzinsku (7)

1,605 videní