Pomáhaj v národnom parku vo Francúzsku

13. March 2017 | Archív |
1,111 videní

Ideálna ponuka pre milovníka prírody s chuťou spoznať Fracúzsku kultúru a jazyk s možnosťou šoférovania.
#národnýpark #príroda #vidiek #moznostivEU

Pre koho: mladí ľudia (18-30 rokov)
Kde: Le Blanc (7000 obyvateľov), Francúzsko
Kedy: 1.9.2017-31.8.2018 (12 mesiacov)
Grant Erasmus+: ubytovanie, strava, vreckové, poistenie, cestovné
Prihlášky (životopis, motivácia) do 26.3.2017 na: evs(a)mladiinfo.sk

erasmus-plus

“Vidieť, ako jedným rozhovorom dokážete zmeniť pohľad mladých ľudí na ich budúcnosť – nenahraditeľný zážitok!”
Michaela Haboráková, dobrovoľníčka zo Slovenska

 

O projekte

Mladiinfo v spolupráci s organizáciou Relais Brenne Initiatives Jeunes (Facebook) hľadá mladých ľudí s chuťou pomáhať vo Francúzsku v národnom parku v rámci programu Erasmus+ Európska dobrovoľnícka služba.

“We support teenager’s and youngster’s projects (11-25 years old). 5 youth workers take part in this youth service. We work with a high school and 3 secondary schools, and wants to give the opportunity to the young people to increase their European citizenship and exchange with young people from other countries. So 3 youth exchanges have been organized in 2012, 2013 and 2015. The RBIJ welcomed EVS volunteers for the first time in September 2016. You can read their blog.”

Aktivity

“The RBIJ will host 2 volunteers. They will have some common tasks but also they will work on their very own task separately in cooperation with other animators of the RBIJ. They will work on the following tasks:

  • Set up activities and presentations about European mobility and Europe in general and international solidarity in schools in order to deliver information’s about possibilities for youngsters which Europe offers. (13 – 18 YO.)
  • Develop/create tools for presenting European possibilities to move for youngsters
  • Present their own countries and culture during several kinds of events in aim to work on cultural understanding.
  • Participate into the organisation of a European week in a secondary schools (11-15 YO): working with teachers or supervisors to create and set up activities about Europe with students.
  • Receive in office and support French young people who want to undertake an EVS.
  • EVS – ers will be supported by animators of the RBIJ to undertake personal project.
  • Get involve in (optional) and follow separated projects set up by the RBIJ (visit a cultural place with a group of teenagers, participate in a camps and events organized by the RBIJ).
  • Build the contact with people who can help them on this mission (directors of schools, teachers, colleagues, other organisations or initiative groups).

Ideálny kandidát

“Volunteers should be motivated for working with young people between 11 and 20 years old. They should have the driving licence because it’s impossible to move without it here. Applicants should be aware that Le Blanc is situated in a very rural area. Coming from a rural area or liking nature and rural way of life would be helpful. Don’t forget that the Natural Regional Park is a hiking paradise! Someone who takes the initiative will be more than welcome. A working time is 35 hours a week at least but it is depends on the initiative of each volunteer. Volunteers should have personal interests/hobbies and the ability to organise their leisure time on their own (possibility to practise a sport or get involve in a local association). The volunteer should be motivated for living with another volunteer (from different country).”

 

Podmienky

Z grantu Erasmus+ je účastníkom poskytnuté:

  • ubytovanie v centre mestečka Le Blanc (7000 obyvateľov), samostatná izba, zdieľaná kuchyňa.
  • strava, 
  • vreckové,
  • poistenie do zahraničia,
  • príspevok na cestovné,
  • kurz jazyka,
  • podpora od supervízora,
  • osobný mentor,
  • k dispozícii auto.

Prihlášky

Pošlite životopis a krátku motivácia na: evs(a)mladiinfo.sk

Predmet mailu: Pomáhaj v národnom parku vo Francúzsku

Kontaktná osoba Claire Vernizeau, so záujemcami bude Skype pohovor začiatkom apríla.

 

Prijímajúca organizácia
Relais Brenne Initiatives Jeunes
Claire Vernizeau, svefol36(a)gmail.com

 

Vysielajúca organizácia
Mladiinfo Slovensko
Staré Grunty 36 84104 Bratislava

Ondrej Mäsiar, evs(a)mladiinfo.sk, +421 907 330 521

 

 –

Slová aktuálnej dobrovoľníčky zo Slovenska

“Na začiatku to bol rešpekt z nového prostredia, kultúry, no na druhej strane vytrženie z nepoznaného a z nových výziev. Do Francúzska som cestovala bez konkrétnych očakávaní, rozhodnutá využiť túto príležitosť a na konci byť na svoju prácu hrdá! Už od prvého dňa som na tejto misii nebola sama. Organizácia, ktorej som na jeden rok súčasťou, má dlhú históriu, skvelé renomé, mnoho partnerov a zamestnancov, ktorí boli pripravení pomôcť mi zvyknúť si na nové prostredie a naplniť moju prvotnú misiu – promovať príležitosti v rámci Európy pre mladých ľudí z rurálnej oblasti Francúzska. Vidieť, ako jedným rozhovorom dokážete zmeniť pohľad mladých ľudí na ich budúcnosť – nenahraditeľný zážitok! A toto sa deje neustále! Navyše som sa zapojila do ďalších projektov a aktivít v okolí, takže môj čas je vyplnený príležitosťami, prostredníctvom ktorých sa učím každý deň niečo nové z rôznych oblastí. Zaži aj ty rok, kde každý deň bude iný, plný výziev.  It is the best gift you can give to your future self!”

“S dobrovoľníčkou z Talianska sme vymysleli koncept eventu (prakticky je to polygloth night ale nie je to klasické rotovanie medzi stolami ci iba konverzácia), ktorý je založený na učení sa cudzích jazykov jeden od druhého. Spoznali sme tu veľa ľudí z iných krajín, aktuálne máme 9 jazykov, native speakrov, zakaždým vymyslíme aktivity na báze neformálneho vzdelávania, vďaka ktorým sa ľudia postupne oboznamujú a učia cuzdí jazyk. Vekovo je to pre všetkých, zatiaľ to boli 2 eventy a oba s obrovským úspechom. 40 ľudí na jednom je na Le Blanc naozaj vysoké číslo! 🙂 a toto je link na prvý článok v novinách, v ktorom nás predstavili.”

Veľa šťastia s prihláškou!

1,111 videní